Vestas: Παρουσιάζει νέα υπεράκτια ανεμογεννήτρια ισχύος 15 MW

Vestas: Παρουσιάζει νέα υπεράκτια ανεμογεννήτρια ισχύος 15 MW
Τετάρτη, 10/02/2021 - 12:45

Νέα υπεράκτια ανεμογεννήτρια παρουσίασε η Vestas, η ισχύς της οποίας ανέρχεται στα 15 MW και με ρότορα 236 μέτρων.

Ο Δανός κατασκευαστής δήλωσε ότι ήδη υποβάλλει προσφορές για το μηχάνημα, το οποίο θα τεθεί σε σειρά παραγωγή το 2024, ενώ ένα πρωτότυπο αναμένεται να εγκατασταθεί το 2022.

Η Vestas δήλωσε ότι η νέα μονάδα προσφέρει «εξαιρετική» παραγωγή μερικού φορτίου, με αποτέλεσμα μια πιο σταθερή παραγωγή ενέργειας και συντελεστή ισχύος άνω του 60% ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Η ανεμογεννήτρια έχει τη μεγαλύτερη επιφάνεια σάρωσης στον κόσμο που ξεπερνά τα 43.000 m2, θα παράγει περίπου 80 GWh / έτος και θα εξοικονομεί περισσότερους από 38.000 τόνους CO2, κάτι που ισοδυναμεί με την αφαίρεση 25.000 επιβατικών αυτοκινήτων από το δρόμο ετησίως.

Η ανεμογεννήτρια τύπου V236-15.0MW θα έχει «βέλτιστες συνέργειες σχεδιασμού από υπάρχουσες πλατφόρμες στροβίλων», όπως είναι οι πλατφόρμες 9 MW V164 και EnVentus.

Η Vestas θα επεκτείνει τη βιομηχανοποίηση του σχεδιασμού ανεμογεννήτριας μέσω μιας «σπονδυλωτής προσέγγισης σε εξαρτήματα κλίμακας».

Ο Henrik Andersen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas, δήλωσε:

«Η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας μας είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για όλους στη Vestas, καθώς σηματοδοτεί ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός σε ένα πολύ σημαντικό ταξίδι. Η κάθε απόφαση που λαμβάνει σήμερα η Vestas, ως παγκόσμιος ηγέτης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρέπει να εξυπηρετεί την ανάπτυξη κλίμακας για τις ανανεώσιμες πηγές στο μέλλον - μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μελλοντικό ενεργειακό σύστημα. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και η V236-15.0 MW θα είναι ο κινητήριος μοχλός σε αυτήν την εξέλιξη μειώνοντας το κόστος της ενέργειας και κάνοντας τους πελάτες μας πιο ανταγωνιστικούς στις υπεράκτιες προσφορές.»

Ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας Anders Nielsen πρόσθεσε:

«Με τη V236-15,0 MW, ανεβάζουμε τη γραμμή όσον αφορά την τεχνολογική καινοτομία και την εκβιομηχάνιση της αιολικής ενέργειας, υπέρ της κλίμακας κατασκευής».

Ο Nielsen πρόσθεσε ότι η Vestas, αξιοποιώντας την εκτεταμένη αποδεδειγμένη τεχνολογία της στη νέα πλατφόρμα συνδυάζει την καινοτομία με τη βεβαιότητα για να προσφέρει κορυφαία απόδοση στον κλάδο, αποκομίζοντας παράλληλα τα οφέλη της ανάπτυξης της αλυσίδας εφοδιασμού ολόκληρου του χαρτοφυλακίου προϊόντων της.