Vattenfall: Πιστοποίηση από την DNV GL για το υπεράκτιο αιολικό έργο Horns Rev 3

Vattenfall: Πιστοποίηση από την DNV GL για το υπεράκτιο αιολικό έργο Horns Rev 3
Τετάρτη, 10/02/2021 - 13:34

Η DNV GL εξέδωσε πιστοποιητικό έργου στη Vattenfall για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Horns Rev 3, ισχύος 412 MW.

Το πιστοποιητικό αποδεικνύει την ασφαλή και οικονομικά αποδοτική λειτουργία του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Δανία.

Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν για μια περίοδο τριών ετών και περιελάμβαναν την παρακολούθηση της κατασκευής, μεταφοράς και εγκατάστασης των διαφόρων εξαρτημάτων και μάρτυρας της λειτουργίας του πλήρους αιολικού πάρκου.

Με τις 49 ανεμογεννήτριες, ισχύος 8,3 MW της MHI Vestas Offshore Wind V164, μπορούν να τροφοδοτηθούν περίπου 425.000 νοικοκυριά στη Δανία και το αιολικό πάρκο να παρέχει μία από τις φθηνότερες τιμές υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της DNV GL για την πιστοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Kim Sandgaard-Mørk δήλωσε:

«Ως το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Δανία και μία από τις πιο οικονομικά αποδοτικές γεννήτριες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, το Horns Rev 3 υπογραμμίζει τη δέσμευση της Vattenfall να επιτρέψει ένα κόσμο απαλλαγμένου από άνθρακα. Η DNV GL είναι περήφανη που τους υποστήριξε στην επίτευξη αυτού του αξιοσημείωτου επιτεύγματος, χάρη στη στενή εργασιακή σχέση με τη Vattenfall και τους προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή ανεμογεννητριών».

Η μηχανικός πιστοποίησης της Vattenfall, Belén Fernández Montes, δήλωσε:

«Με ετήσια ισχύ 1700 GWh ετησίως, το Horns Rev 3 αποτελεί σημαντική συμβολή στο όραμά μας για τη χωρίς ορυκτά εντός μίας γενιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τώρα μας απονεμήθηκε αυτό το πιστοποιητικό για το Horns Rev 3, επιβεβαιώνοντας ότι το αιολικό πάρκο είναι κατάλληλο για απόδοση για 25 χρόνια. Είχαμε μια καλή συνεργασία με την DNV GL, όπου η αξιολόγηση περιελάμβανε την ωριμότητα του σχεδιασμού της ανεμογεννήτριας, τις διαδικασίες κατασκευής, εγκατάστασης και λειτουργία καθώς και την αξιολόγηση σχετικών εγγράφων».

Φωτο: Vattenfall