ΡΑΑΕΥ: Διαβούλευση για τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ στα τέλη για τα Μητρώα ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ και Εγγυήσεων Προέλευσης

ΡΑΑΕΥ: Διαβούλευση για τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ στα τέλη για τα Μητρώα ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ και Εγγυήσεων Προέλευσης
Δευτέρα, 16/10/2023 - 12:41

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ επί της εισήγησης του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης για την τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ αναφορικά με τέλη για τα Μητρώα ΑΠΕ-ΣΗΘΥΑ και Εγγυήσεων Προέλευσης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118Α του ν. 4001/2011:

«1. Με τον Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης καθορίζονται ιδίως οι οικονομικοί και τεχνικοί κανόνες, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορούν την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης.

  1. Ο Κώδικας του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 117 Ε. Ο Κώδικας τροποποιείται κατόπιν διενέργειας Δημόσιας Διαβούλευσης και έγκρισης της ΡΑΕ, είτε με πρωτοβουλία της ΡΑΕ είτε κατόπιν αιτήματος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης ή τρίτων προσώπων που έχουν έννομο συμφέρον».

Περαιτέρω, βάσει των διατάξεων του N. 5037/2023 (ΦΕΚ Α’ 78/28.03.2023), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και όπου γίνεται αναφορά στην επωνυμία «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» ή «Ρ.Α.Ε.», νοείται η ΡΑΑΕΥ.

Η ΡΑΑΕΥ θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης, ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ για την εισαγωγή Τελών διαχείρισης του Μητρώου ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και του Μητρώου Εγγυήσεων Προέλευσης καθώς και νέων σχετικών υπολογαριασμών του Λογαριασμού Λ-Δ.

Σχετικά έγγραφα:

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΑΕΥ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.