Iberdrola: Σε πλήρη λειτουργία τα αιολικά πάρκα Askio II και Rokani

Iberdrola: Σε πλήρη λειτουργία τα αιολικά πάρκα Askio II και Rokani
Παρασκευή, 29/09/2023 - 11:25

Μεγαλύτερη από 420 MW η ισχύς της εταιρείας στη Ελλάδα

Η Iberdrola έθεσε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Askio II ισχύος 37,8 μεγαβάτ (MW) στη Δυτική Μακεδονία, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία το έργο Askio III συνολικής ισχύος 50,4 MW, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2022. Η συνολική επένδυση και στα δύο έργα άγγιξε τα 100 εκατ. ευρώ.
Το Askio II αποτελείται από εννέα ανεμογεννήτριες Vestas V150, η καθεμία με χωρητικότητα 4,2 MW, ενώ τα δύο έργα Askio συνδέονται στο ίδιο σημείο δικτύου, με συνολική ετήσια παραγωγή περίπου 180 GWh.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως και τα δύο έργα του Askio έχουν συνεισφέρει σημαντικά στις τοπικές κοινωνίες, με 2,2 εκατ. ευρώ να επενδύονται σε νέες υποδομές, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των φάσεων κατασκευής και λειτουργίας των αιολικών πάρκων, η Iberdrola δημιούργησε 282 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, υποστηρίζοντας τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Παράλληλα, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία και το αιολικό πάρκο Ροκάνι ισχύος 18 MW που βρίσκεται στην περιοχή της Βοιωτίας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με 3 ανεμογεννήτριες Vestas V162 ισχύος 6 MW η κάθε μία και πρόκειται για τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα.

Υποστήριξη της Ενεργειακής Μετάβασης στην Ελλάδα

Η Iberdrola, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2007 με αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δωδεκανήσου, δεσμεύεται να αναπτύξει ανταγωνιστική ανανεώσιμη ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για την ενεργειακή μετάβαση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.