Εξάρχου: Υπογραφή ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για τις ΑΠΕ

Εξάρχου: Υπογραφή ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για τις ΑΠΕ
Eurokinissi
Τετάρτη, 10/05/2023 - 18:14

Σε πέντε βασικούς άξονες εστιάζει η νέα διοίκηση της Intrakat, όπως τόνισε εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου στην παρουσίαση αποτελεσμάτων στους αναλυτές.

Πρόκειται για τις υποδομές, τις ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), όπου η εταιρεία διαθέτει άδειες ισχύος 1,8GW, αλλά και την αγορά ακινήτων προχωρώντας μάλιστα στις επόμενες μέρες στη σύναψη ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στη σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ, την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επαναλαμβάνοντας ότι ο λόγος ήταν η ενίσχυση της Intrakat σε επίπεδο τεχνικής επάρκειας, εξοπλισμού και δυναμικού, ώστε να ανταπορκιθεί στο μεγάλο ανεκτέλεστο, το οποίο θα φτάνει τα 4 δισ. ευρώ αθροιστικά. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της Ακτωρ, ο κ. Εξάρχου είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές του Ομίλου της Intrakat που ενισχύονται από τα μεγάλα έργα τα οποία έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε, η εταιρεία συμμετέχει σε τέσσερα ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε λειτουργία, εντός του Απριλίου υπέγραψε δύο νέες συμβάσεις ΣΔΙΤ που προαναφέρθηκαν, σε άλλα δύο ΣΔΙΤ έχει υποβάλλει τη μοναδική προσφορά ενώ άλλα 15 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.