Επενδύοντας στα Φωτοβολταϊκά: Αυτοπαραγωγή και προγράμματα Φ/Β στέγης στις 22 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕΠ

Επενδύοντας στα Φωτοβολταϊκά: Αυτοπαραγωγή και προγράμματα Φ/Β στέγης στις 22 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕΠ
Πέμπτη, 16/02/2023 - 11:10

Σημαντικοί ομιλητές – Απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα για Αυτοπαραγωγή – Net Metering στις 22 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕΠ

Με χαιρετισμό του Υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα, θα ξεκινήσει η επίκαιρη εκδήλωση για την Αυτοπαραγωγή, Αποθήκευση & Αυτοκατανάλωση «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ», που συνδιοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς – ΕΒΕΠ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά – ΣΒΑΠ και το επενδυτικό φόρουμ A ENERGY, στις 22 Φεβρουαρίου.

Ενόψει της εκκίνησης του νέου προγράμματος «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», η εκδήλωση, αναμένεται να απαντήσει ανάμεσα σε άλλα στα παρακάτω επίκαιρα ερωτήματα:

Πώς θα λειτουργήσει το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης μικρών φωτοβολταϊκών (έως 10 kv) στις στέγες με μπαταρίες και με τι κόστος επένδυσης για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, αλλά και τις οικίες, πώς μπορούν να διευκολυνθούν επενδύσεις στον τομέα των εφαρμογών φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες της Αττικής και του Πειραιά και τις εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές επιχειρήσεις, με ποιους τρόπους μπορούν να ενισχυθούν τα δίκτυα, πώς μπορεί να επιτευχθεί αποθήκευση ενέργειας σε μικρή και σε μεγαλύτερη κλίμακα και πώς μπορούν να ενισχυθούν οι σχετικές υποδομές.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης:

Με χαιρετισμό κατά την έναρξη ο Υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, με ομιλία η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας, ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής Επικοινωνίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, ο κ. Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο κ. Κώστας Φραγκούλης, Πρόεδρος ΠΑΣΥΦΩΣ – Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης, ο κ. Πάρης Γραβουνιώτης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές – ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο κ. Παναγιώτης Ρωμανός, ειδικός επιστήμονας – συνεργάτης του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο κ. Θοδωρής Τσιώλης, Solution Director FusionSolar PV, Huawei Digital Power, ο κ. Φώτης Νάκος, Ταμίας ΠΑΣΥΦΩΣ, κ. Περικλής Γκίκας, Υπεύθυνος Επιχειρήσεων, Susta.gr, εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ ΑΕΒΕ και άλλοι εξειδικευμένοι ομιλητές, που θα εξηγήσουν τη λειτουργία της μπαταρίας – αποθήκευσης καθώς και κατασκευαστικά, νομικά και ασφαλιστικά θέματα που συνδέονται άμεσα με τις σχετικές επενδύσεις.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ο κ. Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος ΣΒΑΠ, ενώ θα υπάρξει χαιρετισμός και από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων υπουργείων.

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τηφόρμα εγγραφής.

Διαβάστε εδώ τοπρόγραμματης εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΒΕΠ ΣΒΑΠ Α ENERGY

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτεεδώ.