Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι - Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 60%

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι - Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 60%
Δευτέρα, 26/12/2022 - 08:16

Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2023. Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι - Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 60%.

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να τρέξει το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη μέσα στο 2023.

Όλα δείχνουν ότι δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει το σύστημα εισοδηματικών κριτηρίων, στο μοντέλο του Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή, καθώς η επένδυση που απαιτείται είναι σημαντική.

Η επιδότηση αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 60% εγια όσους επιλέξουν να συνδυάσουν το φωτοβολταϊκό με μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας.

Στο υπουργείο Ενέργειας οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και ο Οδηγός του νέου προγράμματος, τον οποίο περιμένουν χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, θα πρέπει εκτός απροόπτου να αναμένεται - σύμφωνα με πληροφορίες - στις αρχές του 2023.

Κατ αρχήν το πρόγραμμα θα ανοίξει για 250.000 δυνητικούς δικαιούχους επιδοτώντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Από τις 250.000 άδειες που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, οι 100.000 θα αφορούν σε οικιακή χρήση, οι 75.000 σε επαγγελματική στέγη και οι 75.000 σε αγροτική εκμετάλλευση.

Το υπουργείο Ενέργειας επιθυμεί να πριμοδοτήσει την τοποθέτηση μπαταρίας μαζί με το φωτοβολταϊκό, καθώς έτσι διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη μονάδα καθαρής ενέργειας για το κάθε νοικοκυριό και την κάθε επιχείρηση που θα ενταχθεί.