Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια στην Ελλάδα: Το επόμενο βήμα

Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια στην Ελλάδα: Το επόμενο βήμα
Τετάρτη, 14/12/2022 - 15:51

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων & Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), η Ελληνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Grant Thornton, διοργάνωσαν από κοινού workshop με θέμα: «Offshore Wind Energy in Greece: The way forward».

Το workshop πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental Athens, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, είπε μεταξύ άλλων: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα: καθαρή ενέργεια με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία. Σήμερα, η χερσαία αιολική ενέργεια είναι – μαζί με τα φωτοβολταϊκά – η φθηνότερη μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και -για τον λόγο αυτό- η επιτάχυνση της άμεσης υλοποίησης των χερσαίων αιολικών πάρκων είναι κρίσιμη για την οικονομία. Παράλληλα, ξεκινάμε τις αναπτυξιακές δράσεις και προσπάθειες για υπεράκτια αιολικά πάρκα, για να πετύχουμε να έχουμε το πρώτο από αυτά μέσα στα επόμενα χρόνια. Χρειαζόμαστε υπεράκτια αιολική ενέργεια γιατί προσφέρει μεγάλους όγκους ενέργειας και μπορεί να κάνει την Ελλάδα εξαγωγέα καθαρής ενέργειας. Είναι σημαντικό ότι αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει διακομματικής υποστήριξης: Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Κυβέρνηση έχουν εργαστεί για την επιτυχία της. Σήμερα έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο. Η πρόκληση είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του. Η ΕΛΕΤΑΕΝ με το θεσμικό της ρόλο, την κριτική και τις προτάσεις της θα στηρίξει τις προσπάθειες της Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση».

Μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις του εργαστηρίου παρακάτω:

Τελευταία τροποποίηση στις 14/12/2022 - 17:42