Η Eυρωπαϊκή Πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ στη Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC

Η Eυρωπαϊκή Πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ στη Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC
Δευτέρα, 01/04/2024 - 13:34

Για την αξία που προσθέτει στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων, καθώς και για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ανακύκλωσης των Α.Λ.Ε είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι επισκέπτες της 6ης διεθνούς VERDE.TEC στο περίπτερο της.

Τα αποτελέσματα της ΕΝΔΙΑΛΕ ξεπερνούν επί σειρά ετών τους εθνικούς στόχους, καταγράφοντας 71% ποσοστό συλλογής αποβλήτων λιπαντικών (έναντι στόχου 70%) και 100% ποσοστό αναγέννησης των συλλεχθέντων ποσοτήτων (έναντι στόχου 80%), ξεπερνώντας κατά σχεδόν 40% τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο (61,2%) και καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην αναγέννηση λιπαντικών ελαίων.

Η ΕΝΔΙΑΛΕ λειτουργεί 8 Κέντρα Συλλογής ΑΛΕ σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με 44 συλλέκτες, 8 εταιρείες αναγέννησης λιπαντικών στις οποίες προωθείται το σύνολο (100%) των συλλεγόμενων ποσοτήτων ΑΛΕ από τα 40.000 ΕΝΔΙΑΛΕ καταγεγραμμένα σημεία παραγωγής ΑΛΕ, ενώ διαθέτει και ολοκληρωμένο δίκτυο συλλογής ΑΛΕ στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. κ. Γιώργος Δεληγιώργης ανέφερε στο πλαίσιο της έκθεσης: « Είχαμε για άλλη μια χρονιά την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της VERDE.TEC για το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης της ΕΝΔΙΑΛΕ, το οποίο έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως βέλτιστη πρακτική Κυκλικής Οικονομίας.

Γιορτάζοντας φέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αξία που προσδίδει η ΕΝΔΙΑΛΕ και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με όλα τα μέλη του συστήματός μας και τους υπεύθυνους, ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Όλοι μαζί καταφέρνουμε την ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στη συλλογή και αναγέννηση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων».

Το περίπτερο της ΕΝΔΙΑΛΕ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και οι κκ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ και και Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ.