Βράβευση νικητών Διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΡΑΑΕΥ

Βράβευση νικητών Διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΡΑΑΕΥ
Τρίτη, 05/03/2024 - 08:52

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά και νέους που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (9-17 Σεπτεμβρίου 2023).

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Καθαρή Πόλη-Καθαρή Ενέργεια» και στους νικητές/νικήτριες των τριών κατηγοριών συμμετοχής θα δοθεί ως βραβείο ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορίες συμμετοχής ήταν:

1η κατηγορία: ηλικίες έως 12 ετών (μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού)

2η κατηγορία: ηλικίες πό 13 έως 18 ετών (μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου)

3η κατηγορία: ηλικίες άνω των 18 ετών (φοιτητές/φοιτήτριες)

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, η τ.Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και νυν Αντιπρυτάνισσα του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στέλλα Λάββα και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.

Σημειώνεται πως στην Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων συμμετείχαν οι: Δημήτριος Παπαντώνης, Μέλος της Ολομέλειας ΡΑΑΕΥ, τ. Αντιπρύτανης ΕΜΠ, Στέλλα Λάββα, τ.Κοσμητόρισσα Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ και νυν Αντιπρυτάνισσα του ΑΠΘ, Δόμνα Κακανά, Κοσμητόρισσα Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ, Λάμπρος Ψυρράκης, Καθηγητής Ζωγραφικής/Διευθυντής του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής ΑΠΘ, Άρης Κατσιλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Γλυπτικής/Διευθυντής του Εργαστηρίου Γλυπτικής ΑΠΘ.

Συνολικά στον Διαγωνισμό συμμετείχαν με έργο τους 680 άτομα και συγκεκριμένα 514 στην 1η κατηγορία, 101 στη 2η και 65 στην 3η κατηγορία.

Μετά τη βράβευση θα ακολουθήσει συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Παράλληλα, στο Κτίριο 14 των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ όπου θα φιλοξενείται η 2ης Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, θα εκτίθενται Έργα Ζωγραφικής μαθητών και φοιτητών τα οποία επελέγησαν από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής της ΡΑΑΕΥ που είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.

Ωράριο επίσκεψης στην Έκθεση Ζωγραφικής – Κτίριο 14 HELEXPO:

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 : 10:00 – 19:00

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 : 10:00 – 19:00

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 : 10:00 – 19:00