Σύσκεψη για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Μακεδονία

Σύσκεψη για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Μακεδονία
Παρασκευή, 01/03/2024 - 15:16

Η ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Μακεδονία συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Αθανάσιο Ψαθά, στελέχη της ΑΝΚΟ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι προσδιορισθείσες θέσεις εγκατάστασης οργανωμένων χώρων επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιολογήθηκε η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, ενώ εξήχθησαν συμπεράσματα μέσα από τη συναξιολόγηση των δεδομένων με στόχο να αναπτυχθούν τα επιχειρηματικά πάρκα.

Σε επόμενη φάση στόχος είναι να υπάρξει ανάδραση εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης των επιχειρηματικών πάρκων, λόγω της εμπειρίας της εταιρείας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Παράλληλα αξιολογήθηκε η πρόταση του Δήμου Γρεβενών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιάννη Τσακνάκη και του Αντιδημάρχου Ρήγα Σκόδρα, για εγκατάσταση επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή. Επί του θέματος αυτού προγραμματίστηκε μια νέα συνάντηση αξιολόγησης των παραμέτρων που αφορούν στη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στόχος της ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων είναι η επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ώστε οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να αποκτήσουν κίνητρα για να παραμείνουν στην περιοχή.