Ευχαριστήρια επιστολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προς ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Ευχαριστήρια επιστολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προς ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
Τρίτη, 06/02/2024 - 09:52

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. για τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής και αναλωσίμων συνολικής αξίας 11.160 ευρώ για τη στήριξη του έργου των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε πέντε (5) φορητούς τρισδιάστατους σαρωτές Shining3D EinStar, που αποτελούν βασική προσθήκη στον εξοπλισμό των ΠΕΚΤΠΕ χάρη στα υψηλά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Επίσης διατέθηκαν αναλώσιμα και παρελκόμενα αναγκαία για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων σχετικών με την τρισδιάστατη εκτύπωση ρητίνης (τεχνολογία UV LCD). Τέλος εξασφαλίστηκαν τριάντα (30) εκπαιδευτικά kit DIY ανάπτυξης σταθμών περιβαλλοντικών μετρήσεων για την ποιότητα της ατμόσφαιρας, που θα εγκατασταθούν στις έδρες των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας καθώς και σε επιλεγμένες Σχολικές Μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο να συλλέγονται και να κοινοποιούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο και σε πραγματικό χρόνο οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των μικροσωματιδίων PM2.5 και PM10 που θα καταγράφονται.

Με τη δωρεά του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στην τοπική κοινωνία και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο και δυναμικό κομμάτι της, την εκπαιδευτική κοινότητα. Με τη δωρεά του ο ΔΕΣΦΑ δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δυτικής Μακεδονίας, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις των Πόλων Καινοτομίας, οι οποίες θα αξιοποιούν τον νέο εξοπλισμό στο πνεύμα της αειφόρου ανάπτυξης στην εκπαίδευση, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί τον ΔΕΣΦΑ και προσβλέπει στη συνέχιση της υποστήριξής του στη βάση του κοινού στόχου της καινοτομίας και της αειφορίας που συμμερίζονται οι δύο πλευρές.