Energean: Στο Πλευρό του MDA Ελλάς και στον 40ό Μαραθώνιο της Αθήνας

Energean: Στο Πλευρό του MDA Ελλάς και στον 40ό Μαραθώνιο της Αθήνας
Τρίτη, 14/11/2023 - 13:25

Για μια ακόμη χρονιά, την 3η συνεχόμενη, η Energean στηρίζει το MDA Ελλάς και το έργο του στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με νευρομυικές παθήσεις και τρέχει μαζί του στον 40ό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Η συμμετοχή των εργαζόμενων στην εταιρεία, υπό την οργάνωση του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη της Energean, ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο, καθώς 45 συνάδελφοι βρέθηκαν στην αφετηρία της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου καθώς και στους δρόμους των 10 και των 5 χιλιομέτρων.

Η εμπειρία από μόνη της μοναδική, πόσο μάλλον όταν κάποιος έχει την ευκαιρία να τρέξει μαζί με τους θαυμαστούς αγωνιστές του MDA Ελλάς που καθημερινά δίνουν ένα παράδειγμα θέλησης και δίψας για τη ζωή, υπερβαίνοντας τις αντιξοότητες που απορρέουν από την πάθησή τους.

Παρούσα στο υπέροχο αυτό σαββατοκύριακο που θα μείνει, όπως και τα προηγούμενα, ανεξίτηλα χαραγμένων στην μνήμη όλων, και η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Managing Director και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε για άλλη μια χρονιά στους δρομικούς αγώνες που διεξάγονται στο πλαίσιο του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Κυρίως, όμως, είμαστε χαρούμενοι, συγκινημένοι αλλά και υπερήφανοι για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν νευρομυικές παθήσεις και για τα μέλη του MDA Ελλάς που τους φροντίζουν, καθώς και για το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν, όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα: στην κοινωνία μας δεν πρέπει να υπάρχει κανένας κοινωνικός αποκλεισμός, κάθε συνάνθρωπός μας έχει δικαίωμα στην καθημερινότητα, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Φέτος πετύχαμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή μας, παρότι για αντικειμενικούς λόγους μάς έλειψαν οι συνάδελφοί μας από το Ισραήλ, καθώς είχαμε παρόντες συναδέλφους από την Αθήνα, την Καβάλα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιταλία, οι οποίοι και τερμάτισαν όλοι. Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό του MDA Ελλάς, με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση και συμμετοχή στο μέλλον!»

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το MDA Ελλάς, η Energean στηρίζει την πτέρυγα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί για την φροντίδα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν νευρομυικές παθήσεις, καλύπτοντας όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Η Energean είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση των Στόχων του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με την υποστήριξη του MDA Ελλάς, εξυπηρετούνται ο Στόχος νο.10 για Λιγότερες Ανισότητες, ο Στόχος νο.3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, και ο Στόχος νο.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.