40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η περσινή νικήτρια της κλασσικής διαδρομής μας θυμίζει τι σημαίνει δύναμη ψυχής

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η περσινή νικήτρια της κλασσικής διαδρομής μας θυμίζει τι σημαίνει δύναμη ψυχής
Deltio Typou
Παρασκευή, 13/10/2023 - 17:02

Αν μια λέξη περιγράφει ιδανικά τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, την περσινή νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου, αυτή είναι η λέξη δύναμη.

Όχι απλώς γιατί έκοψε πρώτη το νήμα στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων 195 μέτρων, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε να βγει νικήτρια σε μια ακόμα δυσκολότερη μάχη. Τη μάχη που έδωσε το 2019 με τον καρκίνο και μάλιστα, σε μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Εφέτος, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, η Βασιλική θα είναι και πάλι εκεί για να θυμίσει σε όλους μας τι πραγματικά σημαίνει δύναμη ψυχής.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία της περσινής νικήτριας, όπως την αφηγήθηκε η ίδια σε 195 λέξεις:

«Το 2019 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου διαγνώστηκα με μυελώδη καρκίνο του θυρεοειδή. Μέσα από αυτήν την περιπέτεια έμαθα να αγωνίζομαι και να μην τα παρατάω. Τότε ήταν η στιγμή που αποφάσισα να τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο και μάλιστα αυτόν της Αθήνας, τον Αυθεντικό!

Το 2021 με την πρώτη μου συμμετοχή κέρδισα την τρίτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 02:51.

Η πρώτη μου παρουσία σε συνδυασμό με τη χαρά του αποτελέσματος στάθηκαν η αφορμή να θέλω να βρεθώ ξανά στην εκκίνηση και τον Νοέμβριο του 2022, όπου τερμάτισα πρώτη με 02:46, ήταν πραγματικά για εμένα ένα γλυκό όνειρο.

Στις 23 Απριλίου 2023 αποφάσισα να τρέξω και στο εξωτερικό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μου σε μια γρήγορη διαδρομή (Βιέννη), κατακτώντας την 18η θέση στις γυναίκες και την 5η θέση ως Ευρωπαία αθλήτρια με χρόνο 02:43.

Φέτος θα βρεθώ και πάλι στον αγαπημένο μου αγώνα! Αυτόν της Αθήνας για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να θυμίσω στον εαυτό μου πως όσο πιο δύσκολος είναι ο δρόμος που απλώνεται μπροστά μας με υπομονή, πίστη και αφοσίωση μπορούμε να φτάσουμε στον τερματισμό και αυτό είναι που μας κάνει νικητές!»

Η ιστορία της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «42,195» που θα διατεθεί εντελώς δωρεάν στο κοινό στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.