Τι θερμοκρασία πρέπει να βγάζει το κλιματιστικό - Οδηγίες για τον καύσωνα

Τι θερμοκρασία πρέπει να βγάζει το κλιματιστικό - Οδηγίες για τον καύσωνα
Τετάρτη, 12/07/2023 - 11:32

Σε τι θερμοκρασία να βάζω το κλιματιστικό το καλοκαίρι και κυρίως στον καύσωνα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αυτές τις μέρες.

Τη θερμοκρασία που πρέπει να βγάζει το κλιματιστικό το καλοκαίρι ενδιαφέρονται να μάθουν οι πολίτες μπροστά στον καύσωνα.

Άλλωστε η θερμοκρασία στην οποία θα ρυθμιστεί το κλιματιστικό το καλοκαίρι παίζει σημαντικό ρόλο και στην οικονομία.

Το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης για το χώρο χειμώνα καλοκαίρι. Η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια όρια έτσι, ώστε το ανθρώπινο σώμα να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι μεγάλες διαφορές μπορεί να είναι πρόβλημα για τον οργανισμό. Οι θερμοκρασίες αυτές θα πρέπει να είναι 25-28°C για τη λειτουργία της ψύξης, ενώ στον καύσωνα μπορούμε να το ρυθμίσουμε και λίγο πιο ψηλά.

Όταν ορίζουμε θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων, δημιουργούμε συνθήκες οι οποίες δεν είναι φιλικές για τον οργανισμό μας. Το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους γίνεται πολύ πιο έντονο αν οι συνθήκες το εσωτερικού χώρου είναι πολύ διαφορετικές από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στους 10°C.

Την περίοδο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατεί καύσωνας, ο κλιματισμός είναι μια αναγκαιότητα για κάθε νοικοκυριό και επαγγελματικό χώρο, έτσι ώστε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο χώρο μας. Ωστόσο, η λάθος χρήση του air condition μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα τους λογαριασμούς ρεύματος.

Για να μειώσετε τη χρήση του κλιματιστικού κρατήστε τα παντζούρια όσο γίνεται κλειστά κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αυτό θα βοηθήσει να μην διαφεύγει ο κρύος αέρας, αλλά και να μην μπαίνει ο καυτός ήλιος το μεσημέρι.

Όσο περισσότερο ηλιακό φως έχουμε στο σπίτι τόσο περισσότερο ανεβαίνει η θερμοκρασία και συνεπώς το κλιματιστικό λειτουργεί περισσότερο. Για ακόμα πιο δροσερή ατμόσφαιρα στο σπίτι, μπορείς να καλύψεις τα παράθυρα με ειδικές μεμβράνες ηλιοπροστασίας ή ανακλαστικά που αντανακλούν το φως και κρατούν τη θερμότητα μακριά από το σπίτι σου.

Εάν υπάρχουν μπαλκόνια και βεράντες που βλέπουν ανατολικά και δυτικά, τότε οι τέντες θα βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι.