Η ABB απέσπασε 3 βραβεία στα IoT Awards 2023

Η ABB απέσπασε 3 βραβεία στα IoT Awards 2023
Deltio Typou
Παρασκευή, 31/03/2023 - 17:29

Η ABB αναδείχτηκε σε έναν από τους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης IoT Αwards 23 , αφού κατάκτησε συνολικά 3 βραβεία επιπέδου Gold και Silver στις κατηγορίες "Sustainability / Decarbonization”, “Water / Waterwaste” και “Public Safety”.

«Η ΑΒΒ, ως φορέας τεχνολογίας, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι λύσεις ΙοΤ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, την μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, βοηθώντας έτσι τόσο τον πελάτη όσο και την κοινωνία συνολικά», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Κόκκοτος, General Manager Process Automation Greece & Cyprus.

Gold award στην κατηγορία “Sustainability/Decarbonization”

Η ΑΒΒ τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Sustainability / Decarbonization” για το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος που εφάρμοσε στις υποδομές ύδρευσης του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Η εταιρεία αξιοποιώντας εξοπλισμό που κατασκευάζει, όπως προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές (Programmable Logic Controllers – PLCs), ρυθμιστές στροφών, μετρητές και αναλυτές ενέργειες, σε συνδυασμό με το λογισμικό SCADA ABB Symphony +, αναπτύσσει συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος στο δίκτυο ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων. Αντλώντας δεδομένα από τον εξοπλισμό παρακολούθησης και ελέγχου ενεργειακών παραμέτρων και αναπτύσσοντας αλγορίθμους για τον αυτόματο τηλε-έλεγχο των υποδομών ύδρευσης μέσω των PLC, ο χρήστης μπορεί και κάνει χειρισμούς για την εξοικονόμηση ενέργειας, χρησιμοποιώντας επίσης υδραυλικά μοντέλα μαθηματικών εξισώσεων, για την προσομοίωση των δικτύων. Έτσι καθορίζεται το ενεργειακό ισοζύγιο, υποστηρίζεται η αποδοτικότερη λειτουργία του δικτύου και μειώνεται το ανθρακικό αποτύπωμα.

Silver awards για “Water / Waterwaste” και “Public Safety”

Η ABB διακρίθηκε επίσης στις κατηγορίες “Water / Waterwaste” και “Public Safety” για αντίστοιχα έργα επίσης στο Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Πιο συγκεκριμένα, για το σύστημα τηλε-ελέγχου / τηλεχειρισμού ανίχνευσης διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο χλωρίωσης του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, που σκοπό έχει την προστασία των καταναλωτών. Και στις δύο αυτές εφαρμογές τα ηλεκτρομαγνητικά παχόμετρα, τα PLC, οι μετρητές στάθμης δεξαμενής της ABB και το SCADA ABB Symphony + software είχαν κυρίαρχο ρόλο.
Η τελετή απονομής των IoT Awards 2023, των βραβείων που διοργανώνει η Boussias Communications, πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2023. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη, καθηγήτρια και αντιπρόεδρος του τμήματος πληροφοριακής & τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.