Μαθητές από την Πολωνία επισκέφθηκαν την ΑΝΑΚΕΜ και ενημερώθηκαν για την διαχείριση των ΑΕΚΚ

Μαθητές από την Πολωνία επισκέφθηκαν την ΑΝΑΚΕΜ και ενημερώθηκαν για την διαχείριση των ΑΕΚΚ
Πέμπτη, 30/03/2023 - 15:44

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε στην ΑΝΑΚΕΜ, στις 24 Μαρτίου, μαθητές και μαθήτριες επαγγελματικού Λυκείου από την Πολωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Υποδομή.

Μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων από Ευρωπαϊκές χώρες επισκέπτονται τη χώρα μας για δύο εβδομάδες, με σκοπό να επισκεφθούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ΑΝΑΚΕΜ, οι Πολωνοί μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηλία Δημητριάδη για το μέγεθος του περιβαλλοντικού προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ευρώπη, για τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και για τις πρακτικές της εναλλακτικής διαχείρισης των ειδικών ρευμάτων αποβλήτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν κυρίως οι σημαντικές διαφορές στο νομοθετικό πλαίσιο μεταξύ των δυο χωρών σε ότι αφορά την διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και οι επαγγελματικές ευκαιρίες του κλάδου.