Enel: Μια ξεχωριστή Ημέρα της Γυναίκας στην Αθήνα

Enel: Μια ξεχωριστή Ημέρα της Γυναίκας στην Αθήνα
Παρασκευή, 10/03/2023 - 12:15

Γιορτάσαμε την Ημέρα της Γυναίκας προσκαλώντας στα γραφεία μας τρεις εξαιρετικές γυναίκες που ξεπέρασαν τα εμπόδια για να χαράξουν τη δική τους μοναδική πορεία: τη Γεωργία Καλτσή, την Πέγκυ Τσουροπλή και τη Φίλια Μητρομάρα. Μαζί με όλες τις γυναίκες εργαζόμενές μας, είχαμε μια ουσιαστική, συναισθηματική και ειλικρινή συζήτηση.

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας από το 2022, χρονιά Diversity & Inclusion στην Enel Green Power, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: μηδενικές διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες, χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και σεβασμός στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, και με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, οργανώσαμε μια ιδιαίτερη συνάντηση για τις εργαζόμενες της εταιρείας μας, καλώντας στα γραφεία μας τρεις ξεχωριστές γυναίκες: τηΓεωργία Καλτσή,τηνΠέγκυ Τσουροπλήκαι τηΦίλια Μητρομάρα.

Η Γεωργία Καλτσή αντιμετώπισε ένα σοβαρό τραυματισμό μετά από τροχαίο ατύχημα το 2015, σε ηλικία 21 ετών. Σήμερα, είναι αθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και διεκδικεί την πρόκριση της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ είναι και εκπαιδεύτρια ΑμΕΑ σε σχολεία. Η Πέγκυ Τσουροπλή, στέλεχος πολυεθνικής και μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και σήμερα μιλά για τον δρόμο της προς την ίαση. Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα γεννήθηκε με μονόφθαλμη όραση, και ως wellness & beauty expert στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να αποδεχόμαστε το διαφορετικό για να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο με «άλλη ματιά».

Η δύναμη των γυναικών στο προσκήνιο

Μαζί με τις προσκεκλημένες ομιλήτριες, και με τον συντονισμό του Θάνου Σαρρή, διευθυντή του portal gazzetta.gr, πραγματοποιήσαμε μια συζήτηση για τη δύναμη των γυναικών που ενάντια στις διακρίσεις, την κοινωνική πίεση και τις δυσκολίες, καταφέρνουν να θέσουν στόχους ζωής και να τους πετύχουν. Η Γεωργία Καλτσή και η Φίλια Μητρομάρα μας μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους, τα εμπόδια που ξεπερνούν καθημερινά, αλλά και το πώς μετέτρεψαν τη ζωή σε αμαξίδιο και τον τρόπο όρασης αντίστοιχα, σε δύναμη ζωής για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

«Όλοι οι άνθρωποι, και ειδικά οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πολλές φορές αισθάνονται ότι φτάνουν στα όριά τους. Όταν συνεχίζεις, όμως, τότε συνειδητοποιείς πως τα πραγματικά σου όρια απέχουν κατά πολύ από αυτό που πίστευες,» είπε η Γεωργία Καλτσή, ενώ η Φίλια Μητρομάρα συμπλήρωσε: «Η διαφορετικότητα μπορεί να ανοίξει δρόμους. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ακούσει και να πάρει θάρρος, και το να μοιράζεσαι την εμπειρία σου με τους άλλους μπορεί να κάνει τελικά τον κόσμο μας καλύτερο.» Ακόμη, η Πέγκυ Τσουροπλή μας διηγήθηκε την ιστορία της και το «πώς είναι να νιώθεις τη ζωή, και όχι απλά να τη ζεις.»

Η ανταπόκριση των γυναικών εργαζομένων μας στο κάλεσμα για συμμετοχή ήταν συγκινητική. Πάνω από 50 εργαζόμενες συμμετείχαν στην εκδήλωση και πήραν μέρος δυναμικά στη συζήτηση. Στο τέλος της εκδήλωσης, θέλοντας να τιμήσουμε την κάθε μία ξεχωριστά, τους χαρίσαμε ένα συμβολικό δώρο.

Αναδεικνύουμε τη διαφορετικότητα

Δεσμευόμαστε καθημερινά στην αποστολή μας για να αναδείξουμε τη Διαφορετικότητα, και για αυτό το λόγο συμμετείχαμε, μαζί με συναδέλφους μας από 16 χώρες στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2022. Παράλληλα, γίναμε η πρώτη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιούμε δράσεις στήριξης οργανισμών όπως το Χατζηπατέρειο Κέντρο, που βοηθά στην αποκατάσταση παιδιών με αναπηρία, και υποστηρίζουμε τον κορυφαίο αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ Γιώργο Μουχθή στην προσπάθεια του για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Συνεχίζουμε έτσι, με κάθε τρόπο, τις δράσεις μας για να στηρίξουμε έμπρακτα την εξάλειψη των διακρίσεων στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Οι πρωτοβουλίες μας για τη Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η δράση μας για την Ημέρα της Γυναίκας εντάσσεται στον Στόχο 5 - Ισότητα των Φύλων και τον Στόχο 10 - Λιγότερες Ανισότητες.

WomanDay-2_1280x540.jpg