Την 1η Μαρτίου το Skopje Economic Forum II

Την 1η Μαρτίου το Skopje Economic Forum II
Τετάρτη, 22/02/2023 - 10:15

Με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας διαλόγου και επικοινωνίας, τοΟικονομικό Φόρουμ των Δελφώνκαι οΣύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεωνδιοργανώνουν στα Σκόπια, την1η Μαρτίου 2023, τοSkopje Economic Forum II: Working towards prosperity in times of upheaval στο ξενοδοχείο Aleksandar Palace.

Με επίκεντρο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ρόλο της Βόρειας Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ηγέτες από όλο τον πολιτικό και οικονομικό χώρο θα δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα βασικά ζητήματα της περιοχής, με έμφαση στην ενέργεια, την ασφάλεια και την οικονομία.

ΤοSkopje Economic Forum IIθα δώσει την ευκαιρία να εντοπιστούν και να αξιολογηθούν οι βασικές προκλήσεις της ανάπτυξης, να αντληθούν εμπειρίες από την πολιτική άλλων χωρών, να υποστηριχθεί η υιοθέτηση πρακτικών εταιρικής κοινωνικής καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα και να προσδιοριστεί μια πορεία πολιτικών δράσεων προς πιο ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίες στη Βόρεια Μακεδονία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας,Dimitar Kovačevski, θα απευθύνει χαιρετισμό στοSkopje Economic Forum IIκαθώς και ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου,Albin Kurtiκαι του Μαυροβουνίου,Dritan Abazović.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους πολιτικούς ομιλητές από τη Βόρεια Μακεδονία τουSkopje Economic Forum IIείναιο κ.Artan Grubi, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Πολιτικού Συστήματος και Διακοινοτικών Σχέσεων, η κα. κα Hristina Odzaklievska, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ο κ.Fatmir Besimi, Υπουργός Οικονομικών, ο κ.Aleksandar Bajdevski, Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας & Διοίκησης και ηMegi Fino, Υφυπουργός for Europe & Foreign Affairs της Αλβανίας.

Επίσης ο υπουργός Ενέργειας του Κοσόβου κ.Artane Rizvanolli, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Martin Dvořák, ο κ.Olivér Várhelyi, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση. Πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία σημαντικων διπλωματών όπως η ΑΕCyrille Baumgartner, Πρέσβης της Γαλλίας στη Β. Μακεδονία, ΑΕ.Andrea Silvestri, Πρέσβης της Ιταλίας, ΑΕΣοφία Φιλιππίδου, Πρέσβης της Ελλάδας στη Β. Μακεδονία, ΑΕAmi Larsson Jain, Πρέσβης της Σουηδίας, ΑΕDavid John Geer, Πρέσβης της ΕΕ στη Β. Μακεδονία, και η κα. Danela Arsovska, Δήμαρχος των Σκοπίων.

Από το χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων θα συμμετέχουν, οΙωάννης Κιρκινέζης, Director, Business Development & Country Manager στην Αλβανία, η κα.Ana Mitreska, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Nikola Delev, Acting Director 'Strategic Planning and Development', Bulgartransgaz,ο κ.Μάνος ΜανουσάκηςΠρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, ο κ.Αθανάσιος ΛιάγκοςΕκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, ο κ. Branko Greganovic, Πρόεδρος, NLB Banka Skopje, ο κ.Nikola Ljushev, CEO, Makedonski Telekom, η κα.Μαρία Ρίτα ΓκάλιCEO ΔΕΣΦΑ, ο κ.Olin Wethington, CEO, Wethington International LLC, ο κ.Orhan Murtezani, Director General & President of the BoD, AD MEPSO, ο κ.Bajram Rexhepi, Executive Director, NER Skopje, ο κ.Andi Aranitasi, Head, EBRD North Macedonia, η κα.Hristina Spasevska, Vice Rector, Ss. Cyril and Methodius University, Skopje, η κα.Marta Naumovska-Grnarova, General Manager, Zavar Company, Zavar Design, η κα.Aida Nani, Managing Partner, STAG Consult, ο κ.Denald George Tafani, Chairman, Hellenic Business Association in Albania, η κα.Magdalena Soljakova, Senior Country Officer for North Macedonia, IFC, ο κ.Alessandro de Concini, Country Manager North Macedonia, European Investment Bank, ο κ.Zoran Jovanovski, Vice President, Economic Chamber of Commerce of North Macedonia, ο κ.Bekim Emini, Director, Invest North Macedonia, ο κ.Gogo Rafajlovski, Operational Director, SEEU Tech Park.

ΤοSkopje Economic Forum IIείναι μια συνάντηση υψηλού επιπέδου των πιο ισχυρών διεθνών και από τη Βόρεια Μακεδονία πολιτικών, εταιρικών και πνευματικών ηγετών για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Βόρεια Μακεδονία και η Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία να εντοπιστούν και να αξιολογηθούν οι βασικές αναπτυξιακές προκλήσεις, να διδαχθούν από τις εμπειρίες πολιτικής σε άλλες χώρες, να υποστηριχθεί η υιοθέτηση πρακτικών εταιρικής κοινωνικής καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα και να προσδιοριστεί μια πορεία πολιτικών δράσεων προς πιο ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίες στη Βόρεια Μακεδονία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Συνεδρίου, κάνετε την εγγραφή σαςΕΔΩ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, τοπρόγραμμα του φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://skopjeforum.com/

Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2023 - 10:21