Η ΑΝΑΚΕΜ παρούσα στο 31ο Μοney Show με εκδηλώσεις 27 & 28 Ιανουαρίου

Η ΑΝΑΚΕΜ παρούσα στο 31ο Μοney Show με εκδηλώσεις 27 & 28 Ιανουαρίου
Παρασκευή, 27/01/2023 - 11:07

Μία ακόμη πρωτοβουλία για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, καθώς και των ογκωδών και πράσινων αποβλήτων τα οποία προσομοιάζουν με τα ΑΕΚΚ, αναλαμβάνει η ΑΝΑΚΕΜ, το μεγαλύτερο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 31ουMoney Show η ΑΝΑΚΕΜ διοργανώνει ένα εργαστήριο-workshop με θέμα «Διαχείριση ΑΕΚΚ και ογκωδών αποβλήτων – Μια πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση και την Επιχειρηματικότητα». Ομιλητές θα είναι οι κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Δέλτα, Γιώργος Ταχμετζίδης, γενικός γραμματέας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ηλίας Δημητριάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και Ιωάννης Παπαηλιόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Το εργαστήριο-workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης (αίθουσα Ephesus III).

Με την πρωτοβουλία της αυτή η ΑΝΑΚΕΜ επιδιώκει για άλλη μια φορά να αναδείξει την αναγκαιότητα της διαχείρισης των ΑΕΚΚ, να προσφέρει βήμα ώστε να τεθούν δημόσια οι προβληματισμοί και τα εμπόδια, να διερευνηθούν οι προοπτικές λύσης τους και να προταθούν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο επίσης του 31ουMoney Show, η ΑΝΑΚΕΜ συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα «Έξυπνο επαγγελματικό μέλλον, έξυπνες επιλογές στο παρόν! Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται πράσινος. Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας “Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος”». Η εκδήλωση την οποία διοργανώνει τo Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, 17.30-20.00, στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Ballroom 3).

Η εκδήλωση έχει στόχο την υπεύθυνη, πολύπλευρη ενημέρωση για θέματα που αφορούν στις νέες θέσεις εργασίας που διαμορφώνονται από την παγκόσμια στροφή της σύγχρονης κοινωνίας στα νέα, πράσινα επαγγέλματα. Διακεκριμένοι ομιλητές από όλους τους χώρους (επιστήμη, τεχνολογία, επιχειρείν, πολιτική, οικονομία, εκπαίδευση κ.ά.) θα ενημερώσουν έγκυρα και υπεύθυνα για ό,τι αφορά τον πράσινο επαγγελματικό προσανατολισμό. Εκ μέρους της ΑΝΑΚΕΜ στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ηλίας Δημητριάδης ο οποίος θα παρουσιάσει τα πράσινα επαγγέλματα που αναπτύσσονται στον διαρκώς διευρυνόμενο κύκλο της διαχείρισης των ΑΕΚΚ και της κυκλικής οικονομίας εν γένει.

MONEYSHOW_GREEN_PROF_INVITATION._GR.png