Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια στη Μεγαλόπολη

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια στη Μεγαλόπολη
Τρίτη, 15/11/2022 - 05:55

Καλούνται οι δημόσιοι φορείς ή και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μεγαλόπολη για να καταθέσουν προτάσεις στο πλαίσιο της δράσης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια της περιοχής.

Η δράση αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου δημοσίων κτιρίων, που βρίσκονται στην Μεγαλόπολη και έχουν δυνατότητα σύνδεσης με το υπό κατασκευή δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή.

Ειδικότερα, αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια, εφόσον πραγματοποιείται αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, οι οποίες είτε χρησιμοποιούν ως καύσιμο πετρέλαιο ή άλλα στερεά συμβατικά καύσιμα, είτε συνδέονται με το σύστημα τηλεθέρμανσης που λειτουργεί στην πόλη της Μεγαλόπολης και το οποίο πρόκειται σύντομα να καταργηθεί με τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Στόχοι της δράσης είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές, καθώς και η μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης και της απεξάρτησης από στερεά ορυκτά καύσιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιχορηγηθούν οι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών / εξαρτημάτων / αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης, στις εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης, στη μελέτη και την επίβλεψη των εργασιών.

Η συγχρηματοδοτούμενη (συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη είναι η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠ για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ) δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την συγκεκριμένη πρόσκληση ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 14/11/2022 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 31/01/2023 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).