Αλλαγή με το Fuel Pass 2: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα η πλατφόρμα

Αλλαγή με το Fuel Pass 2: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα η πλατφόρμα
Τετάρτη, 03/08/2022 - 08:06

Από σήμερα 3/8/2022 αίτηση για το Fuel Pass 2 μπορούν να υποβάλλουν πολίτες ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους.

Νωρίτερα ανοίγει για όλους τους δικαιούχους η πλατφόρμα fuel pass 2 για τα vouchers με την επιδότηση καυσίμων καθώς από σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Η πλατφόρμα στο gov.gr/vouchers, αναμενόταν να ανοίξει για όλα τα φυσικά πρόσωπα από την Πέμπτη 4 Αυγούστου, ωστόσο, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η διαδικασία επισπεύθηκε.

Οι δικαιούχοι έχουν ένα μήνα στη διάθεσή τους για να κάνουν την αίτηση. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η/9/2022.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 ώστε να μπείτε στην πλατφόρμα. Θα εισέλθετε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

Διεύθυνση email

Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Αίτηση και στα ΚΕΠ

Για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, ή δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Διευκρινίζεται ότι την επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

Τρίκυκλο φορτηγό

Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)

Φορτηγό

Δίκυκλο

Επιβατικό

Τρίκυκλο επιβατικό

Ελκυστήρας

Επιβατικό μικτό

Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Βήμα βήμα η διαδικασία για την αίτηση

Υπενθυμίζεται η διαδικασία για την αίτηση επιδότησης καυσίμων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας τα ίδια βήματα που ίσχυσαν για την επιδότηση Fuel Pass 1:

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet. Η ιστοσελίδα για την υποβολή της αίτησης είναι vouchers.gov.gr/

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και ανανεώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να είναι έγκυρα και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του, στην οποία πιστώνεται το ποσό επιδότησης καυσίμων.