Woodside Energy: Αύξηση της ζήτησης LNG κατά 50% την επόμενη 10ετία

Woodside Energy: Αύξηση της ζήτησης LNG κατά 50% την επόμενη 10ετία
Unsplash
Τετάρτη, 28/02/2024 - 19:20

Κατά 50% αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG ) τα επόμενα δέκα χρόνια με κινητήριο μοχλό στήριξης, όπως ανέφερε στο Bloomberg, η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Woodside Energy, Μεγκ O'Νίλ.

«Βλέπουμε σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην αναδυόμενη Ασία» δήλωσε η κ. Ο’Νίλ και πρόσθεσε:

«Θα υπάρξουν χρονικά σημεία όπου θα δούμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νέας προσφοράς να καταφθάνει, αλλά η αύξηση της ζήτησης είναι πραγματικά πιθανό να την απορροφήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών».

Τα σχόλιά της κ. Ο'Νιλ απηχούν τις προβλέψεις της επίσης μεγάλης εταιρείας LNG Shell, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση για το υπερψυγμένο καύσιμο θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2040, επικαλούμενη και πάλι την ισχυρή ζήτηση από τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Oilprice.com, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, η Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα κορυφωθεί μετά το 2040, σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος θεωρεί ότι η ζήτηση για όλους τους υδρογονάνθρακες θα κορυφωθεί πριν από το 2040.