Helleniq Energy: Τι άλλαξε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης

Helleniq Energy: Τι άλλαξε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης
Παρασκευή, 05/01/2024 - 07:05

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και αναρτήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της Helleniq Energy που αφορά στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης.

Η Γενική Συνέλευση της Helleniq Energy ενέκρινε με ποσοστό 95,26% την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα διορίζει 3 αντί για 4 μέλη του ΔΣ, καθώς η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την ιδιωτική τοποθέτηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έπεσε κάτω από το 35%.

Σημειώνεται πως σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει το 31,18% των μετοχών της Helleniq Energy και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. κατέχει 123.510.479 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές και αντιστοιχούν σε ποσοστό 40,41% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Οι αλλαγές στο καταστατικό προβλέπουν πως εάν η συμμετοχή του Δημοσίου κατέλθει του ποσοστού του 35%, αλλά όχι του 25% των μετά ψήφου μετοχών της Helleniq Energy, το Δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να διορίζει τρία από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να διορίζει τέσσερα από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου εφόσον διατηρεί αμέσως ή εμμέσως μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, τουλάχιστον ποσοστό 35% των μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Εάν η συμμετοχή του Δημοσίου στην Helleniq Energy κατέλθει του ποσοστού του 25% των μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας τότε η απόφαση για τα μέλη που μπορεί να διορίζει το Δημόσιο θα μπορεί να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης η οποία θα λαμβάνεται με απλή απαρτία και πλειοψηφία.