Motor Oil: Εγκρίθηκε από τη διυπουργική για τις στρατηγικές επενδύσεις το FSRU της «Διώρυγα GAS»

Motor Oil: Εγκρίθηκε από τη διυπουργική για τις στρατηγικές επενδύσεις το FSRU της «Διώρυγα GAS»
Παρασκευή, 27/01/2023 - 13:22

Προχωρά η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων της Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) της «Διώρυγα GAS», θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil.

Σήμεα το πρωί η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων υπό τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη ενέκρινε το φάκελο του επενδυτικού σχεδίου προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πλησίον των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους ενός Τερματικού Σταθμού εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με Αγκυροβολημένη (πλωτή) Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) και διασύνδεση αυτού, μέσω χερσαίου αγωγού, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ).

Η Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) θα διαθέτει δεξαμενές αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου χωρητικότητας έως 210.000m3 και δυνατότητας επαναεριοποίησης και διοχέτευσης στο σύστημα 132.000 KWh/ημέρα (48,2εκ. KWh ετησίως) με λειτουργία 24 ώρες τη μέρα/365 μέρες το χρόνο και ετήσια εκτιμώμενη ζήτηση 2,5 bcm.