Σκυλακάκης: H Ελλάδα θα παίξει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην ΕΕ

Σκυλακάκης: H Ελλάδα θα παίξει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην ΕΕ
Eurokinissi
Τρίτη, 31/10/2023 - 18:12

«Η επιτάχυνση των επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και ενισχύει τον ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών και της Ελληνικής οικονομίας». Αυτό ήταν το θέμα του πάνελ, στο πλαίσιο του 6th Athens Investment Forum, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ και η Vertical Solutions.

Ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ερχόμενος από το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τη δημιουργία ενός ενιαίου τιμολογίου, τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ρευματοκλοπών, την αντιμετώπιση του ζητήματος των στρατηγικών κακοπληρωτών και τη μακροχρόνια στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική ανάπτυξη των αιολικών, αλλά και την πρόκληση της δημιουργίας νέου ενεργειακού χώρου. Η χώρα πρέπει να πάρει στρατηγικές αποφάσεις όσον αφορά το φυσικό αέριο, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης και επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα παίξει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην ΕΕ, με σημαντικές διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΝ, και πρόσθεσε ότι η αύξηση της ταχύτητας της μετάβασης μας δίνει περισσότερους πόντους στις διεθνείς μας διαπραγματεύσεις, όπως είπε. Όσον αφορά την προώθηση των RES PPA, τόνισε ότι βούληση της ηγεσίας είναι η δημιουργία επιπλέον ενεργειακού χώρου.