Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με τους Κινέζους κατασκευαστές των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με τους Κινέζους κατασκευαστές των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων
Τετάρτη, 06/09/2023 - 08:22

Συζητήθηκαν τα θέματα συνεπούς τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ώστε τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία να τεθούν σε κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για την προμήθεια 250 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και της συνεδρίασης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές,Χριστίνα Αλεξοπούλουσυγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΜεταφορώνΓιάννης Ξιφαράς,o Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της YutongJack Li, η Account Manager ΕυρώπηςFrances Fan, και οι Διευθυντές Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου ΚοπελούζουΜιχάλης ΚωνσταντίνουκαιΠάνος Μοσχανδρέου.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου επισήμανε:

«Κάναμε τις απαραίτητες επισημάνσεις ώστε να τηρηθούν με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί και να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας έναντι του επιβατικού κοινού. Τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Αποτελεί βασική μέριμνα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διότι πρόκειται για μια βαθιά φιλολαϊκή πολιτική, που ωφελεί άμεσα εκατομμύρια πολίτες».