Γ. Γεραπετρίτης: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα καύσιμα θα είναι στοχευμένα, με άμεση ενίσχυση των πολίτων

Γ. Γεραπετρίτης: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα καύσιμα θα είναι στοχευμένα, με άμεση ενίσχυση των πολίτων
Τετάρτη, 15/06/2022 - 14:20

Δεν θα πρόκειται για οριζόντια μείωση της τιμής των καυσίμων, θα πρόκειται για στοχευμένη, άμεση ενίσχυση στους ίδιους τους πολίτες για να απορροφήσουν ένα μέρος της αύξησης.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Εκείνο που προέχει είναι να διατηρηθεί δημοσιονομικά η χώρα σε ένα υγιές επίπεδο», ενώ στο δίλημμα, οριζόντιες μειώσεις στην τιμή των καυσίμων - στοχευμένες μειώσεις για τους ευάλωτους, πήρε θέση υπέρ της δεύτερης επιλογής, αφού στην περίπτωση αυτή οι ευάλωτοι «θα έχουν ένα μεγαλύτερο μέρισμα της ενίσχυσης αυτής». Αντιθέτως, «στην οριζόντια μείωση όποιος έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, θα έχει και τη μεγαλύτερη ωφέλεια», επιχειρηματολόγησε επιπλέον, διερωτώμενος συγχρόνως αν, πράγματι, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- με ό,τι αυτή συνεπάγεται στα δημοσιονομικά - φθάνει τελικώς στον καταναλωτή.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα η πλατφόρμα επιστροφής χρημάτων θα είναι μια «σημαντική ανάσα», προϊδέασε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «έχει ήδη υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/06/2022 - 15:37