Κάλεσμα του ΕΟΑΝ στους Δήμους της χώρας για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Κάλεσμα του ΕΟΑΝ στους Δήμους της χώρας για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Παρασκευή, 09/10/2020 - 11:41

Επιστολή προς την ΚΕΔΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι Δήμοι όλης της χώρας, απέστειλε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, προκειμένου αυτοί να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 21 έως και 29 Νοεμβρίου.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους; », οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (21-29 Νοεμβρίου 2020), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (Reduce, Reuse, Recycle)».

Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να διοργανωθούν διαδικτυακά ή αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες δια ζώσης: ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων. Το διάστημα που θα πρέπει να υλοποιηθεί η δράση είναι μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020. Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, ακολουθώντας τις οδηγίες. Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας για ακόμη περισσότερες δράσεις. Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτονται: Οδηγίες για διοργανωτές δράσεων (στα ελληνικά και στα αγγλικά) www.ewwr.eu/actions, καθώς και οι συμμετοχές προηγούμενων ετών και τα βραβεία που δόθηκαν https://ewwr.eu/project/#awards.

Παρακαλώ όπως ενημερωθούν οι Δήμοι μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ώστε να συμμετέχουν με δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21-29 Νοεμβρίου 2020. Η πρωτοβουλία αυτή ευελπιστούμε ότι θα ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση - την επαναχρησιμοποίηση - την ανακύκλωση».