2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean -Thess Green 7-10 Ιουνίου – Σήμερα τα εγκαίνια

2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean -Thess Green 7-10 Ιουνίου – Σήμερα τα εγκαίνια
Πέμπτη, 08/06/2023 - 12:28

Σήμερα τα επίσημα εγκαίνια του 2ουΦεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, με τίτλοThessClean ThessGreen . Σημερα και η ημερίδα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους τηςΔΕΘ – HELEXPO, στο Περίπτερο 16, από τις7 έως τις 10 Ιουνίου. Στόχος του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών». Φέτος διοργανώνεται παράλληλα με την1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)»,η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

  • ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με θεματολογία σχετική με τον ρόλο και τους άξονες προτεραιότητας των Ο.Τ.Α. στην Κυκλική Οικονομία και στην Ανακύκλωση και τη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος
  • δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά
  • παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων
  • λούνα παρκ Ανακύκλωσης
  • θεατρικές παραστάσεις
  • μαθητικός διαγωνισμός

Το Σάββατο 10 Ιουνίου,τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μαθητές θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εικαστική κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ και θα ακολουθήσει τοpartyλήξης του Φεστιβάλ.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής ΟικονομίαςThessClean ThessGreen είναιδωρεάνκαι θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις που αφορούν ενήλικεςεδώ.

Δείτε το πρόγραμμα για τις παιδικές εκδηλώσειςεδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/06/2023 - 13:29