Εθελοντική Δράση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τον Όμιλο Σαράντη

Εθελοντική Δράση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τον Όμιλο Σαράντη
Τρίτη, 06/06/2023 - 13:26

Ο Όμιλος Σαράντη και η SANITAS αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για πράσινες πρωτοβουλίες, διοργανώνοντας την πρώτη κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού με το Save Your Hood

ΟΌμιλος Σαράντηκαι το αξιόπιστο brandSANITASαποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος διοργανώνοντας τηνπρώτη εθελοντικήομαδική δράση καθαρισμούμε τους εργαζομένους τους, υποστηρίζοντας τον σκοπό τουSave Your Hood. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μια ιδιαίτερη δράση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, όπου πάνω από150 εργαζόμενοιτου Ομίλου συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό τουΝοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικούκαι της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτή τη συμβολική προσπάθεια, οι εθελοντές γεμάτοι με θετική ενέργεια, συγκεντρώθηκαν στα Μελίσσια και ξεκίνησαν τον καθαρισμό δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την καλλιέργεια συνείδησης μέσω του εθελοντισμού και της ομαδικότητας.

Σύμμαχος της δράσης, οι σακούλες απορριμμάτων νέας τεχνολογίας SANITAS Flex & Strongαπό 100% ανακυκλωμένο πλαστικό όπουδιαθέτουν ανάγλυφο πλέγμα και 3-στρωματικό φιλμ για ελαστικότητα και εξασφαλισμένη αντοχή ακόμα και για τα πιο αιχμηρά και ‘απαιτητικά’ σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν καμία διαρροή.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Σαράντη κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων, κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών και καλαμάκια. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 15.000 λίτρα απορριμμάτων καλύπτοντας μία έκταση περίπου 33.500τ.μ.

Την ημέρα της δράσης, μοιράστηκαν σε όλους τους εθελοντές,πλήρως εξοπλισμένα kits, δείγματα αντηλιακής προσώπουCarroten, καθώς και μπάρες δημητριακών και χυμοί για ενέργεια.

Στον Όμιλο Σαράντη αναλαμβάνουμε δράσεις σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και υποστηρίζουμε την Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη. Σε αυτή την κατεύθυνση συν-δημιουργήσαμε το δικό μας ορισμό του “ETHOS” βιώνοντας τιςΑξίεςμας καθημερινά στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενεργούμε μαζί και αλληλοεπιδρούμε με τους συνεργάτες μας. Αναγνωρίζοντας σε βάθος τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος ενώπιων των μελλοντικών γενεών, υλοποιούμε έργα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.Φροντίζουμε σήμερα, για το αύριο!Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας συνδυάζοντας την ισχυρή αναπτυξιακή μας πορεία με τη δημιουργική κοινωνική παρουσία και προσφορά. Η επιχειρηματική μας δράση βασίζεται στην κοινωνική υπευθυνότητα και την ηθική.