ΥΠΕΝ: Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά

ΥΠΕΝ: Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά
Eurokinissi
Δευτέρα, 03/04/2023 - 16:33

Στη λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της εαρινής λαθροθηρίας στα Ιόνια Νησιά καλούνται να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.

Σκοπός είναι να υπάρξει εντατική θηροφύλαξη στην περιοχή, καθώς ο βασικός στόχος των λαθροθήρων είναι το τρυγόνι, το οποίο την άνοιξη μεταναστεύει από τις χώρες της Αφρικής προς την Ευρώπη που αποτελεί τόπο αναπαραγωγής.

Τα Ιόνια Νησιά αποτελούν τόπο ανάπαυσης των τρυγονιών και κάθε χρόνο παρατηρείται έντονη λαθροθηρία στην περιοχή. Τα επείγοντα μέτρα προστασίας θα έχουν αυξημένη διάρκεια φέτος, από τις 5 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με τα Τοπικα Σχέδια Δράσης προβλέπεται η σύσταση μονάδων περιπολίας από προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Οθωνούς, Μαθράκι, Παξούς, Αντίπαξους και Στροφάδες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Η λαθροθηρία είναι ο χειρότερος εχθρός της ορνιθοπανίδας αλλά και των ίδιων των κυνηγών. Δίνουμε βάρος στην πρόληψη δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα για τα είδη που απειλούνται από όσους παραβαίνουν τους νόμους».