Με επιτυχία απεγκλωβίστηκε θηλυκή αρκούδα στην περιοχή των Πρεσπών

Με επιτυχία απεγκλωβίστηκε θηλυκή αρκούδα στην περιοχή των Πρεσπών
Eurokinissi
Δευτέρα, 03/04/2023 - 16:42

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός θηλυκής αρκούδας, ηλικίας 1,5 - 2 ετών και βάρους 45 κιλών περίπου, η οποία παγιδεύτηκε σε παράνομη παγίδα (συρμάτινη θηλιά) πλησίον ενός χωραφιού, στην περιοχή «Σλάτινα» στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών.

Η Δ/νση Δασών Φλώρινας, μετά από ενημέρωση, χθες το μεσημέρι στις 14:00 μ.μ,. από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο κατέφθασαν, στελέχη του Δασαρχείου Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και απεγκλώβισαν το ζώο, αφού πρώτα το αναισθητοποίησαν.

Το ζώο δεν έφερε τραύματα, εκτιμήθηκε ότι δε χρήζει περίθαλψης, επανάκτησε τις αισθήσεις του και απελευθερώθηκε, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκε και η μητέρα αρκούδα.