Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης “Τhe Green City” σε σχολεία των Δήμων της Αττικής

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης “Τhe Green City” σε σχολεία των Δήμων της Αττικής
Δευτέρα, 13/02/2023 - 11:07

Γ. Πατούλης: Η ενημέρωση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης αποτελεί ισχυρό πυλώνα στην υλοποίηση του οράματος μας για μια πράσινη Αττική

Με έντονο το ενδιαφέρον συμμετοχής από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής συνεχίστηκε και την εβδομάδα6-10 Φεβρουαρίου 2023,το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσηςTheGreenCity, που υλοποιούν ηΠεριφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την 2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου μαθητές από 23 σχολεία σε 22 Δήμους της Αττικής συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Πιο συγκεκριμένα για τηνεβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου 2023πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα εξής σχολεία των Δήμων:

3οΔΣΠόρτο Ράφτη, 3οΓΜΝΠετρούπολης, 2οΓΜΝΑργυρούπολης, 1οΔΣΑλίμου, 1ο ΔΣΤαύρου, 10οΔΣΑγ. Δημητρίου, 8οΔΣΠαλαιού Φαλήρου, 13οΔΣΚορυδαλλού, 5ο και 10οΔΣΑγ. Αναργύρων, 1οΔΣΑγ. Βαρβάρας, 3οΔΣΑσπρόπυργου, 5οΔΣΧαϊδαρίου, 20οΔΣΙλίου, Παλλάδιο ΔΣΝ. Σμύρνης, 5οΔΣ Αμαρουσίου, 1οΔΣΑιγάλεω, 3οΓΜΝΡέντη,5οΔΣΜεταμόρφωσης, ΓΜΝΜαραθώνα,17οΔΣΠεριστερίου, 2οΔΣΓαλατσίουκαι 5ο ΝΗΠΕλευσίνας.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμά μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμά τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, είτε μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει: «Μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης, διαμορφώνοντας την συνείδηση του πολίτη του μέλλοντος. Ενός πολίτη, ο οποίος θα διακατέχεται και θα ενεργεί με σεβασμό στο περιβάλλον, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής πάνω στη Γη μας.

Ως Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα ανακύκλωσηςGREEN CITY, δίνουμε την ευκαιρία αφενός οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκπαιδευτούν στους κανόνες της ορθής ανακύκλωσης, αφετέρου να «συναγωνιστούν» και να κερδίσουν «πόντους» στο στοίχημα για μια πιο Πράσινη Περιφέρεια, μια πιο ανθρώπινη και όμορφη Αττική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ηενημέρωση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης αποτελεί ισχυρό πυλώνα στην υλοποίηση του οράματος μας για μια πράσινη Αττική».

Τι είναι το πρόγραμμαTHEGREENCITY

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντάς τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.