Η ABB προωθεί την ηλεκτροκίνηση με τον εορτασμό της World EV Day 2021

Η ABB προωθεί την ηλεκτροκίνηση με τον εορτασμό της World EV Day 2021
Πέμπτη, 09/09/2021 - 17:36

Οι ABB και Green.TV, εμπνευστές και διεθνείς πρεσβευτές της World EV Day, προάγουν την ιδέα της ηλεκτροκίνησης σε κάθε ηλικία, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση σε έναν κόσμο με μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών.

Συμμετέχοντας ως κύριος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτροκίνησης (World EV Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου, η ABB αναγνωρίζει ότι η επιτυχής μετάβαση στην αειφόρο ηλεκτρική κινητικότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο εορτασμός της World EV Day προσφέρει έναν διασκεδαστικό και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε λύσεις e-mobility οι οποίες θεωρούνται καίριας σημασίας για την επίτευξη ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από άνθρακα.

Φέτος, η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα και η αειφορία θα είναι τα κύρια θέματα της καμπάνιας για την World EV Day 2021. Η καμπάνια, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στοχεύει να παρακινήσει περισσότερα άτομα να ασχοληθούν με την ηλεκτρική κινητικότητα και να υποστηρίξουν αειφόρες λύσεις μεταφορών για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με αυτό το σκεπτικό, ολοκληρώθηκε ήδη ο διαγωνισμός με τίτλο "EVmoji" που αφορά στη δημιουργία ενός emoji ηλεκτρικού οχήματος. Ο διαγωνισμός τοποθέτησε την επόμενη γενιά κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων στη θέση του οδηγού, αφού κάλεσε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών από όλον τον κόσμο, να υποβάλλουν την ιδέα τους για το EVmoji. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδεικνύεται σήμερα η εντεκάχρονη Lucía από την Κεντρική Ευρώπη. Το σχέδιο της Lucía θα υποβληθεί τώρα στο Unicode Consortium (οργανισμό τυποποίησης των emoji) ζητώντας να αποτελέσει το έναυσμα για τη σχεδίαση του επίσημου EV emoji. Με την προσδοκία αύξησης των παγκόσμιων ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από περίπου 10 εκατομμύρια σήμερα, σε 145 εκατομμύρια το 2030¹, η World EV Day και ο διαγωνισμός EVmoji συμβάλλουν στην κινητοποίηση της επόμενης γενιάς οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Frank Muehlon, Πρόεδρος της ABB στο E-mobility Division, σχολιάζει: «Η World EV Day αποτελεί πλέον ένα σημαντικό γεγονός για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρική κινητικότητα και την αξία ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, που πρεσβεύει η ABB. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που είχε ο διαγωνισμός σχεδιασμού EVmoji, ο οποίος προσέφερε μια φανταστική ευκαιρία για άτομα νεαρών ηλικιών, να μάθουν περισσότερα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Κρίνοντας από τα σχέδια που υποβλήθηκαν, το μέλλον φαντάζει πράγματι ηλεκτρικό».

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η ABB προάγει την εξέλιξη στην τεχνολογία ηλεκτρικών υποδομών με την καινοτομία βαθιά ριζωμένη στο DNA της. Τώρα η ABB οδηγεί τις εξελίξεις προς το μέλλον μιας κινητικότητας μηδενικών εκπομπών. Η ABB σχεδιάζει λύσεις ηλεκτροκίνησης για αειφόρες μεταφορές, που εκτίνονται από απλούς οικιακούς φορτιστές EV, μέχρι αμαξοστάσια στόλων ηλεκτρικών οχημάτων με εναέρια φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών, έως φορτιστές υψηλής ισχύος για τους σταθμούς φόρτισης των αυτοκινητοδρόμων του μέλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την World EV Day επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.worldevday.org