Power Up Your Future: Η Sungrow επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με την παρουσίαση του PowerTitan2.0

Power Up Your Future: Η Sungrow επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με την παρουσίαση του PowerTitan2.0
Τρίτη, 12/03/2024 - 14:45

Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής inverter φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, διοργάνωσε την "Power Up Your Future - Sungrow PowerTitan2.0 Experience Day" στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αυτή η συναρπαστική εκδήλωση προσέλκυσε τη συμμετοχή άνω των 200 επαγγελματιών του κλάδου από περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Μια σειρά από παρουσιάσεις, συζητήσεις σε πάνελ με ειδικούς στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και η επιτόπια παρουσίαση του νέου PowerTitan2.0, προσέφεραν στους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία.

SUN1.png

«Τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη έχει προωθήσει σημαντικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) μέσω σχετικών πολιτικών και καινοτόμων τεχνολογιών, κατέχοντας ηγετική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας είναι πλέον ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της κατανάλωσης, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της αξιοποίησης της ενέργειες από ανανεώσιμες πηγές και στη βελτίωση της συνολικής σταθερότητας και ευελιξίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Sungrow, πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρονικά ισχύος, η ηλεκτροχημεία και οι τεχνολογίες υποστήριξης του δικτύου είναι οι βασικά στοιχεία για την κατασκευή ενός εξαιρετικά ασφαλούς, οικονομικά βιώσιμου και φιλικού προς το δίκτυο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας», δήλωσε ο κ. Lewis Li, πρόεδρος της Sungrow Europe. «Έχοντας εμπειρία στην αποθήκευση ενέργειας εδώ και 18 χρόνια, οι παραδόσεις συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Sungrow κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο μεταξύ των κινεζικών εταιρειών για 7 συνεχόμενα έτη, ενώ κατέκτησαν και την πρώτη θέση στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ESS. Βεβαίως μια τέτοια σημαντική επίδοση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υποστήριξη όλων των εταίρων μας».

Με γνώμονα τις ανησυχίες για την κλιματική κρίση και την ώθηση προς την ενεργειακή μετάβαση με την υιοθέτηση πηγών καθαρής ενέργειας, η Ευρώπη έχει καταστεί ηγέτης στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας[1][2]. Οι ευρωπαϊκές χώρες επενδύουν επί του παρόντος σε μπαταρίες και τεχνολογίες που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να βελτιώσουν τη σταθερότητα του δικτύου, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να ενθαρρύνουν τη χρήση καθαρής ενέργειας[3].

Ο Sam Wilkinson, Επικεφαλής του τομέα Clean Energy Technology της S&P Global Commodity δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η ζήτηση για αποθήκευση ενέργειας στην Ευρώπη επιταχύνεται και η S&P Global Commodity Insights υπολογίζει ότι μεταξύ 2024 και 2030 θα εγκατασταθούν πάνω από 140 GW. Τα μεγέθη των συστημάτων έχουν αυξηθεί ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία αποθήκευσης πρέπει να αναπτυχθεί με αυξανόμενη ταχύτητα και κλίμακα».

Αξιοποιώντας την ισχυρή ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς αποθήκευσης ενέργειας, μετά τα αποκαλυπτήρια στην Intersolar 2023, η Sungrow παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Μαδρίτη το PowerTitan2.0 στους Ευρωπαίους συνεργάτες της και τα μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σχετικές τεχνολογίες και η υποστήριξη του δικτύου αποτελούν τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που θα είναι ασφαλές, οικονομικά βιώσιμο και συμβατό με το δίκτυο. Σήμερα, κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός στην εφαρμογή της έννοιας της ενσωμάτωσης αυτών των τεχνολογιών πέρα από την παραδοσιακή προσέγγιση "όλα σε ένα". Σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο SUNGROW PowerTitan2.0, αυτό το καινοτόμο προϊόν που ενσωματώνει έναν προηγμένο σχεδιασμό αποθήκευσης με ενσωματωμένο PCS, 5MWh διαμόρφωση σε τυπικό κοντέινερ 20 ποδών, πλήρης υδρόψυξη και σύστημα επεκτάσιμο σε 10MWh. Με το λανσάρισμα αυτής της δεύτερης γενιάς PowerTitan, η Sungrow στοχεύει να ξεπεράσει τις δυσκολίες επεκτασιμότητας και απόδοσης που συχνά περιόριζαν τις παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης ενέργειας", δήλωσε ο κ. James Li, Επικεφαλής ESS της Sungrow Europe.

Έχοντας εξασφαλίσει πάνω από 19GWh συμβολαίων σε παγκόσμιο επίπεδο, η σειρά PowerTitan ESS έχει επιτύχει παραδόσεις άνω των 10GWh. Το PowerTitan2.0 δεν αποτελεί αντικαταστάτη του PowerTitan1.0, αλλά μια επιπλέον λύση που αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Sungrow για καινοτομία σε διάφορες τεχνολογίες, ενισχύοντας έτσι την ποικιλία και την προσαρμοστικότητα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών.