Η Schneider Electric υλοποιεί τους στόχους βιωσιμότητας για το 2023 και διατηρεί την ηγετική της θέση στις αξιολογήσεις ESG

Η Schneider Electric υλοποιεί τους στόχους βιωσιμότητας για το 2023 και διατηρεί την ηγετική της θέση στις αξιολογήσεις ESG
Τρίτη, 20/02/2024 - 09:46

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε τις επιδόσεις της για την επίδραση της βιωσιμότητας του έτους 2023, στο πλαίσιο των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους.

Η βαθμολογία της Schneider για τον αντίκτυπο στη βιωσιμότητα για το έτος υπερέβη τις προσδοκίες, φθάνοντας το 6,13 στα 10, και ξεπερνώντας τον στόχο για το τέλος του έτους για 6 στα 10. Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε επίσης ως κορυφαία εταιρία από ανεξάρτητες αξιολογήσεις περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιπτώσεων (ESG) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Schneider Electric εκτείνονται στο πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ - γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της συλλογικής δράσης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και τις αλυσίδες αξίας των επιχειρήσεων, ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να επιταχυνθεί η μετάβαση σε έναν καθαρότερο και δικαιότερο κόσμο.

Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI), οι λύσεις της Schneider Electric για τον εξηλεκτρισμό, την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό συνεχίζουν να μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των πελατών, με 112 εκατομμύρια τόνους να εξοικονομούνται και να αποτρέπονται μόνο το 2023. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει επίσης στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας της Schneider Electric. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους 1.000 κορυφαίους προμηθευτές της Schneider Electric έχουν μειωθεί κατά 27% - σημειώνοντας σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με τη μείωση κατά 10% που είχε πραγματοποιηθεί το 2022. Το 21% των πιο στρατηγικών συνεργατών της εταιρείας στην αλυσίδα εφοδιασμού, πληρούν τα πρότυπα αξιοπρεπούς εργασίας της Schneider Electric.

Οι προσπάθειες της εταιρείας να δραστηριοποιείται υπεύθυνα, έχουν ως αποτέλεσμα το 63% της συσκευασίας των προϊόντων της Schneider Electric να αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτόνι και να μην περιέχει πλαστικό μιας χρήσης. Η μακροχρόνια υποχρέωση της εταιρείας να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης στην ενέργεια έχει επίσης προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, με 46,5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πλέον πρόσβαση σε καθαρή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια χάρη στις πρωτοβουλίες της Schneider Electric σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 578.000 ανθρώπους να μαθαίνουν νέες δεξιότητες, ώστε να καλύψουν τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες των κοινοτήτων τους.

«Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Schneider Electric για τη βιωσιμότητα διασφαλίζει ότι οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές πτυχές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο Agustin Lopez Diaz, Chief Sustainability and Customer Satisfaction & Quality Officer της Schneider Electric. «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο αντίκτυπος που έχουμε σε όλο το οικοσύστημά μας και η κληρονομιά που αφήνουμε πίσω μας. Γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε το πρόγραμμά μας για τη βιωσιμότητα αυτή τη χρονιά και να εξασφαλίσουμε μαζί με όλους ένα

μακροχρόνιο, θετικό αντίκτυπο».

Στο πεδίο των εξωτερικών αξιολογήσεων ESG, η Schneider Electric διατήρησε τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία στον δείκτη αειφορίας Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και στον κατάλογο των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο της Corporate Knights για 13η συνεχή χρονιά, ενώ έλαβε υψηλές βαθμολογίες από τη Moody's Analytics, το CDP και την EcoVadis με πλατινένιο έπαινο.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα συμβάλλουν στα σχέδια ανταμοιβής της εταιρείας σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη βιώσιμη απόδοση.