87η ΔΕΘ: Σύμφωνο Συνεργασίας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας

87η ΔΕΘ: Σύμφωνο Συνεργασίας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας
Τρίτη, 12/09/2023 - 08:31

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν χθες το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας. Η συμφωνία υπεγράφη από τους πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή και του Ιβάν Κραλόφ στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι - αν και η κατάσταση στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολη - που καλωσορίζουμε τον πρύτανη του Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας...», δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ο καθηγητής Μπουντουβής, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχει ιστορικό υπόβαθρο.

Ο κ. Μπουντουβής αναφέρθηκε στην ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών μεταξύ ΕΜΠ και Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας καθώς και σε ευκαιρίες συνεργασίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα των δύο ιδρυμάτων.

«Θα βρούμε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα καταβάλουμε προσπάθειες για να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε αυτά...», σημείωσε.

Ερωτηθείς για συγκεκριμένα έργα που αναμένεται να αναπτυχθούν με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο καθηγητής Κραλόφ τόνισε, από την πλευρά του, ότι η συμφωνία είναι ολοκληρωμένης συνεργασίας, αλλά στη βάση της έχουν προγραμματιστεί πολλά κοινά πρότζεκτ στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, της πρόληψης κρίσεων και των επικοινωνιών, τόσο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο όσο και στα αυτόνομα αυτοκίνητα.