Βενζινάδικα με πρίζες αντί για αντλίες σε λίγα χρόνια - Στο χορό μπήκε και η ΑVIN

Βενζινάδικα με πρίζες αντί για αντλίες σε λίγα χρόνια - Στο χορό μπήκε και η ΑVIN
Τρίτη, 22/11/2022 - 06:53

Σε λίγα χρόνια θα έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα των βενζινάδικων καθώς δεν θα καθορίζεται από τις αντλίες υγρών καυσίμων.

Με την ηλεκτροκίνηση, αργά ή γρήγορα, θα έρθει και το τέλος των πρατηρίων καυσίμων όπως τα γνωρίζουμε. Ήδη, η κυβέρνηση προωθεί το σχέδιό της να υπάρχουν 25.000 σημεία φόρτισης για ηλεκτροκίνηση σε όλη τη χώρα, μέχρι το 2030 και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται ενώ το θέμα δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα αλλά τα αρχιτεκτονικά γραφεία, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων αλλά και ηλεκτρισμού παγκόσμια. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, υπάρχουν 200.000 πρατήρια καυσίμων στην ΕΕ και αριθμός των αντλιών τους, ξεπερνά τις 700.000 ενώ στις ΗΠΑ, υπάρχουν αυτή την στιγμή 145.000 πρατήρια καυσίμων και 45.500 σημεία φόρτισης. Αυτά τα νούμερα είναι ενδεικτικά για την πορεία ανανέωσης των πρατηρίων.

Το iEnergeia γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε διαγωνισμός από την AVIN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE, για την εγκατάσταση συσκευών ταχυφόρτισης >150kW ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε 6 ιδιολειτουργούντα πρατήρια της εταιρείας.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στα κεντρικά πρατήρια της AVIN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Ο ανάδοχος του έργου θα υποβάλλει εγγυητική επιστολή τραπέζης για την καλή εκτέλεση του έργου ύψους 5% του κατ’ αποκοπή τιμήματος της προσφοράς του για κάθε έργο.Η εγγυητική θα επιστραφεί μετά την οριστική παραλαβή του έργου και η οριστική παραλαβή θα γίνει σε 12 μήνες από την προσωρινή παραλαβή.

Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι 30 ημερολογιακές μέρες, για την κατασκευή όλου του έργου και υπάρχουν ποινικές ρήτρες για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
Μάλιστα ο ανάδοχος εργολάβος του έργου, θα πρέπει να καταθέσει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και να λάβει υπόψιν ότι, θα πρέπει να προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο συσκευών φόρτισης εντός Νοεμβρίου.

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει το έργο σε έναν ή σε περισσότερους του ενός υποψηφίων αναλόγως του κόστους και του χρόνου υλοποίησης του έργου και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν μαζί με την οικονομική τους προσφορά και ποσοστό έκπτωσης αναλόγως τω πρατηρίων που θα τους ανατεθούν.

Σημειώνεται ότι AVIN δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση αλλά ακολουθεί τον γενικό κανόνα της προετοιμασίας των εταιρειών για τις νέες συνθήκες.

Έτσι την εγκατάσταση σταθμών ανεφοδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δίκτυο πρατηρίων της έχει ανακοινώσει και η ΕΚΟ με την ELPEDISON και ήδη τα πρατήρια της εταιρίας στη Γλυφάδα, στo Μαρούσι και στην Κηφισιά έχουν αναβαθμιστεί σε πρότυπους χώρους διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτοκινητιστές.