Η Volkswagen ενισχύει τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen ενισχύει τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση
Unsplash
Πέμπτη, 07/07/2022 - 19:41

Στη δημιουργία της εταιρείας PowerCo, η οποία θα έχει την ευθύνη για τις παγκόσμιες δραστηριότητες σχετικά με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε η Volkswagen.

Ο γερμανικός όμιλος, παρουσία του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σόλτς, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή μπαταριών στο νέο εργοστάσιο στο Salzgitter, θα ξεκινήσει το 2025. Εκτός από την παραγωγή κυψελών, η νέα εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για δραστηριότητες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μπαταριών. Μέχρι το 2030, η PowerCo πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ μαζί με συνεργάτες της. Στόχος είναι να έχει ετήσιες πωλήσεις άνω των 20 δισ. ευρώ και να απασχολήσει έως και 20.000 άτομα μόνο στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η Volkswagen δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον της βιώσιμης, συμβατής με το κλίμα κινητικότητας. Μαζί, θέτουμε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος σε σημαντικό βαθμό στο Salzgitter».

Μέχρι το 2030, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να λειτουργήσει έξι εργοστάσια κυψελών συνολικού όγκου 240 GWh σε όλη την Ευρώπη μαζί με συνεργάτες. Η νέα ενοποιημένη κυψέλη αξιοποιεί τα αποτελέσματα της συνέργειας και θα μειώσει το κόστος της μπαταρίας έως και 50%. Τα πρωτότυπα που παράγονται μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει πολλά υποσχόμενες επιδόσεις όσον αφορά την εμβέλεια, τους χρόνους φόρτισης και την ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/07/2022 - 07:05