Goldman: Η Ρωσία μπορεί να έχει λάβει περισσότερα για το αργό της από ό, τι δείχνουν οι τιμές που αναφέρονται

Goldman: Η Ρωσία μπορεί να έχει λάβει περισσότερα για το αργό της από ό, τι δείχνουν οι τιμές που αναφέρονται
Δευτέρα, 20/02/2023 - 11:39

Οι εμπορικοί εταίροι της Μόσχας έχουν πληρώσει όλο και περισσότερο για το ρωσικό αργό από ό,τι υποδηλώνουν οι εισηγμένες τιμές, αναφέρει σε σημείωμά της ηGoldman Sachs, αμβλύνοντας τη Ρωσία από τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων.

Η τράπεζα σε σημείωμά της με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου εκτίμησε ότι η διαφορά μεταξύ της μέσης πραγματικής τιμής που καταβάλλεται και της εισηγμένης τιμής έχει διευρυνθεί από τον περασμένο Μάρτιο και έφτασε περίπου τα 25 δολάρια ανά βαρέλι τον Δεκέμβριο.

«Υποστηρίζουμε ότι η ανθεκτικότητα της παραγωγής μέχρι στιγμής μπορεί εν μέρει να αντανακλά το γεγονός ότι η πραγματική τιμή που καταβάλλεται για το ρωσικό πετρέλαιο εμφανίζεται σημαντικά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις για την αναγραφόμενη τιμή», ανέφερε ηGoldman.

Σε απάντηση στις τελευταίες δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων ορίων τιμών που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τα έσοδα της Μόσχας, η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Το διεθνές αργό τύπουBrent εκτοξεύτηκε σε επίπεδα κοντά στα υψηλότερα όλων των εποχών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά αργότερα υποχώρησε και το μίγμα αναφοράς της ΡωσίαςUrals διαπραγματεύεται με μεγάλες εκπτώσεις, καθώς οι Ευρωπαίοι αγοραστές το απέφευγαν.

Την Παρασκευή, τοBrent διαπραγματευόταν γύρω στα 82 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας εισήγαγε αργά το Σάββατο ένα νομοσχέδιο που καθορίζει εκπτώσεις για τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, οι οποίες συνήθως διαπραγματεύονται με έκπτωση σε σχέση με το χρονολογημένοBrent, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.

ΗGoldman Sachs μείωσε την περασμένη εβδομάδα τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου για φέτος και του χρόνου, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι οι τιμές μέχρι τον Δεκέμβριο θα αυξηθούν σταδιακά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2023 - 11:53