Enel: Έως και 5 δισ. ευρώ από κεφάλαια του REPowerEU σε επενδύσεις ΑΠΕ

Enel: Έως και 5 δισ. ευρώ από κεφάλαια του REPowerEU σε επενδύσεις ΑΠΕ
Παρασκευή, 13/01/2023 - 11:17

Εφόσον η προθεσμία για τη δαπάνη των κεφαλαίων παραταθεί στο 2030 από το 2027.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φραντζέσκο Στάρανς, η Enel μπορεί να εξασφαλίσει πέραν των 3,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, επιπλέον 5 δισ. ευρώ από την Κομισιόν και το πρόγραμμα REPowerEU σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ενεργειακών δικτύων, εφόσον η προθεσμία για τη δαπάνη των κεφαλαίων παραταθεί έως το 2030 από το 2027, που είναι σήμερα.

Ο Φραντζέσκο Στάρανς, σε συνέντευξή του στη Sole 24 τόνισε ακόμα ότι «Εάν η προθεσμία για την αξιοποίηση των κεφαλαίων δεν αλλάξει, η Enel θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει 2-4 δις ευρώ».

Ερωτηθείς για το εάν η Ιταλία δυσκολευτεί να απορροφήσει τα κονδύλια της ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Στάρανς δήλωσε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ανακατανεμηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος REPower ΕΕ για επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, υπογραμμίζοντας: «Εάν αυξηθεί το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες μπαταρίες από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και έτσι μπορεί να υπάρχει ένα ειδικό κεφάλαιο στο REPower EU», κατέληξε.