Ουκρανία: Το 40% του πληθυσμού στο Κίεβο δεν έχει ηλεκτροδότηση

Ουκρανία: Το 40% του πληθυσμού στο Κίεβο δεν έχει ηλεκτροδότηση
Πέμπτη, 29/12/2022 - 13:32

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν 54 από τους 69 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία στο τελευταίο κύμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βάλερι Ζαλούζνι: «Σήμερα το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε από αέρος και θαλάσσης πυραύλους κρουζ, τηλεκατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους και S-300 ADMS εναντίον εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής στη χώρα μας». Σύμφωνα με τα προσωρινά δεδομένα, συνολικά εκτοξεύθηκαν 69 πύραυλοι και 54 εχθρικοί πύραυλοι κατερρίφθησαν», πρόσθεσε. Προηγουμένως η ουκρανική προεδρία είχε ανακοινώσει πως 120 ρωσικοί πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί εναντίον της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σήμερα το μεσημέρι σχεδόν στη μισή ουκρανική πρωτεύουσα. «Το 40% των καταναλωτών της πρωτεύουσας είναι χωρίς ηλεκτρικό μετά τη ρωσική επίθεση», έγραψε ο Κλίτσκο στην Telegram. Διαβεβαίωσε πως η υδροδότηση και η θέρμανση λειτουργούν ομαλά στην πρωτεύουσα, εκτός από τις πολυκατοικίες που δεν έχουν ρεύμα και οι καυστήρες τους λειτουργούν με ηλεκτρικό.

Στον αντίποδα, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε «ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο» κοντά στο Σαράτοφ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, τρεις ημέρες έπειτα από μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που αποδόθηκε στην Ουκρανία και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σε αεροπορική βάση στην περιοχή.