Βρετανία: Το λόμπι της βιομηχανίας ενέργειας ζητεί κρατική ενίσχυση των καταναλωτών

Βρετανία: Το λόμπι της βιομηχανίας ενέργειας ζητεί κρατική ενίσχυση των καταναλωτών
Unsplash
Πέμπτη, 18/08/2022 - 19:13

Κρατική ενίσχυση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητεί από την βρετανική κυβέρνηση το λόμπι της βιομηχανίας ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φετινό χειμώνα τις αυξήσεις τιμών στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Η Energy UK, η οποία αντιπροσωπεύει κορυφαίους προμηθευτές και παραγωγούς, ζητά αύξηση της κρατικής υποστήριξης κατά 400 λίρες για κάθε νοικοκυριό καθώς και την υιοθέτηση ενός προγράμματος για τη σταθεροποίηση των τιμών μέσω δανείων που θα εγγυάται το Δημόσιο, απευθύνοντας σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Πολλοί καταναλωτές δυσκολεύονται ήδη να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα όταν η ρυθμιστική αρχή Ofgem αναθεωρήσει το ανώτατο όριο τιμών της ενέργειας, που αναπροσαρμόζεται κάθε τρεις μήνες.

Οι μέσοι ετήσιοι λογαριασμοί εκτινάχθηκαν στις 1.971 λίρες τον Απρίλιο και οι αναλυτές της Cornwall Insight προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να εκτιναχθούν σε περίπου 3.600 λίρες τον Οκτώβριο και να ξεπεράσουν τις 4.250 λίρες τον προσεχή Ιανουάριο.