Coinbase: Το πετρέλαιο και οι μετοχές τεχνολογίας είναι εξίσου επικίνδυνες με τα κρυπτονομίσματα

Coinbase: Το πετρέλαιο και οι μετοχές τεχνολογίας είναι εξίσου επικίνδυνες με τα κρυπτονομίσματα
Πέμπτη, 07/07/2022 - 07:19

«Η αγορά αναμένει ότι τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα θα διαπλέκονται όλο και περισσότερο με το υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό σύστημα και, συνεπώς, θα είναι εκτεθειμένα στις ίδιες μακροοικονομικές δυνάμεις που κινούν την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος.

Το προφίλ κινδύνου των κρυπτονομισμάτων είναι παρόμοιο με εκείνο των τιμών του πετρελαίου και των μετοχών τεχνολογίας, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.

«Η αγορά αναμένει ότι τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα θα διαπλέκονται όλο και περισσότερο με το υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό σύστημα και, συνεπώς, θα είναι εκτεθειμένα στις ίδιες μακροοικονομικές δυνάμεις που κινούν την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Coinbase, Τσέζαρε Φρακάζι.

«Τα περιουσιακά στοιχεία των κρυπτονομισμάτων μοιράζονται σήμερα παρόμοια προφίλ κινδύνου με τις τιμές των πετρελαϊκών εμπορευμάτων και τις μετοχές τεχνολογίας».

Όπως είπε τα δύο τρίτα της πρόσφατης πτώσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να οφείλονται σε μακροοικονομικούς παράγοντες και το ένα τρίτο σε μια αποδυνάμωση των προοπτικών των κρυπτονομισμάτων. Οι μετοχές κρυπτονομισμάτων και τεχνολογίας έγιναν έντονα προεξοφλημένες και έπεσαν απότομα καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η συσχέτιση μεταξύ των τιμών των μετοχών και των κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την πανδημία του Covid το 2020.

«Σύμφωνα με την άποψη της αποτελεσματικότητας της αγοράς των αγορών κρυπτονομισμάτων, μόνο οι αλλαγές στις προοπτικές της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων σε σχέση με αυτό που ήδη αναμένεται θα επιφέρουν αλλαγές στις τιμές», δήλωσε η Coinbase.

Όπως είπε οι αγορές κρυπτονομισμάτων είδαν σημαντικές αποδόσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, εν μέρει λόγω της υιοθέτησης από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές και της θέσπισης των θεμελίων του web3.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει μια απότομη κατάρρευση με τις τιμές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων να κατακρημνίζονται, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός, που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, και οι αυξήσεις των επιτοκίων για την τιθάσευση του πληθωρισμού, είδαν τους επενδυτές να φεύγουν από τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα. Οι μετοχές τεχνολογίας έχουν επίσης υποχωρήσει για παρόμοιους λόγους.