Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πράσινη συμφωνία, ενεργειακός εφοδιασμός, Ουκρανία

Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πράσινη συμφωνία, ενεργειακός εφοδιασμός, Ουκρανία
Τετάρτη, 22/06/2022 - 09:09

Σχέδια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ασφάλεια εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο και η Ουκρανία στην ατζέντα της δεύτερης ολομέλειας του Ιουνίου.

Πράσινη μετάβαση

Σήμερα Τετάρτη, το Κοινοβούλιο ψηφίζει τρεις εκθέσεις του νομοθετικού πακέτου "Fit For 55" οι οποίες προτείνουν μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ, μια νέα εισφορά άνθρακα σε εισαγωγές και τη δημιουργία ενός ταμείου που θα παρέχει βοήθεια σε όσους πλήττονται από ενεργειακή φτώχεια και φτώχεια κινητικότητας.

Η δέσμη μέτρων "Fit for 55" αποτελεί μέρος των προσπαθειών της ΕΕ για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Στόχος του η μείωση των εκπομπών κατά 55% έως το 2030 και η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Ενεργειακός εφοδιασμός της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές συζητούν και ψηφίζουν σχέδια ενίσχυσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου της ΕΕ πριν τον χειμώνα, ώστε να διασφαλιστεί επάρκεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά την επόμενη περίοδο θέρμανσης.

Ουκρανία

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές συζητούν για μέτρα στήριξης των χωρών που φιλοξενούν πρόσφυγες από την Ουκρανία και για τις σχέσεις της Ρωσίας με ακραία πολιτικά κόμματα στην ΕΕ. Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη.