Επεκτείνεται η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής της Mytilineos στη Βοιωτία

Επεκτείνεται η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής της Mytilineos στη Βοιωτία
Πέμπτη, 29/12/2022 - 09:19

H αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΝ, ενέκρινε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την νέα μονάδα CCGT των 826 MW της «Μυτιληναίος» στη Βοιωτία.

Με τη νέα μονάδα, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα (στην παρούσα φάση λειτουργεί πιλοτικά) το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας θα ξεπεράσει τα δύο γιγαβάτ σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.

Η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου κεντρικού υποσταθμού με εγκατάσταση νέου τμήματος Υπερυψηλής Τάσης 400 kV και την εγκατάσταση και λειτουργία δύο νέων καλωδιακών Γραμμών συνολικού μήκους περίπου 1.500 μέτρων η κάθε μία για τη διασύνδεση με τον νέο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας των 826 MW.

Οι περιβαλλοντικοί όροι ορίζουν ότι οι επέμβασης που θα πραγματοποιηθούν θα είναι συγκεκριμένες και αυστηρά προσδιορισμένες στο έδαφος δια του πρωτοκόλλου εγκατάστασης, ωστόσο μπορούν να τροποποιηθούν μετά από εισήγηση της αρμόδιας δασικής αρχής, αν προκύψουν σοβαρά ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.