Δύο προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ

Δύο προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ
Παρασκευή, 23/09/2022 - 10:58

Δύο προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.), παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ.

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

-Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

-Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, θα εκκινήσει άμεσα. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης ο Αμερικάνος πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης

Τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security (BENS), ο επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας του οργανισμού και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος 'Αγγελος Χουδελούδης.

Αναφορικά με την επίσκεψη, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Κώστας Χατζημιχαήλ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι αποτελεί τιμή για τον Οργανισμό, καθώς και ότι «πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών μετασχηματισμών και συζητήσεων/αναθεωρήσεων για τη διεθνή ασφάλεια και τις μεταφορές, αλλά και σε μία κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του αναβαθμισμένου γεωπολιτικά λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού».

Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2022 - 11:15