Μεγάλοι διαγωνισμοί από τη ΔΕΗ για την μεταφορά απόθεση και διάστρωση λιγνίτη

Μεγάλοι διαγωνισμοί από τη ΔΕΗ για την μεταφορά απόθεση και διάστρωση λιγνίτη
Δευτέρα, 29/01/2024 - 06:48

Ηλεκτρονικές προσφορές για έργο εκτιμώμενου ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που αφορά στην φόρτωση, μεταφορά απόθεση και διάστρωση λιγνίτη θα δέχεται έως τις 12 Φεβρουαρίου η ΔΕΗ.

Το έργο χωρίζεται σε δύο διακριτά αντικείμενα, ήτοι στη φόρτωση, μεταφορά απόθεση και διάστρωση 200.000 τόνων λιγνίτη από το bunker Μαυροπηγής προς την αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης και στη φόρτωση, μεταφορά, απόθεση και διάστρωση 2,55 x 106 τόνων λιγνίτη από το bunker του Ορυχείου Μαυροπηγής προς τα δάπεδα του νέου bunker Πτολεμαΐδας V.

Αν και η εκτιμώμενη χρονική διάρκεια των δύο συμβάσεων είναι οι 17 μήνες , ωστόσο κατά την ανάθεση ή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης η ΔΕΗ θα μπορεί να προβεί σε χρονική παράταση της σύμβασης.

Η ΔΕΗ μπορεί να αναθέτει στον αντισυμβαλλόμενο με τη σύναψη συμπληρωματικών συμβάσεων, συμπληρωματικές υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στην αρχικά συναφθείσα σύμβαση, αλλά οι οποίες έχουν καταστεί απαραίτητες λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων. Τις υπηρεσίες αυτές ο αντισυμβαλλόμενος είναι υποχρεωμένος να τις εκτελέσει με τις συμβατικές τιμές, εάν υπάρχουν, ή με τιμές μονάδας νέων εργασιών προσδιοριζόμενες όπως καθορίζεται στη σύμβαση.

Έκαστος ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξασφαλίσει για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου φόρτωση, μεταφορά απόθεση και διάστρωση 200.000 τόνων λιγνίτη από το bunker Μαυροπηγής προς την αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης, τουλάχιστον 20 φορτηγά αυτοκίνητα ΔΧ με μηχανικά συρόμενο σκέπαστρο, φορτωτή για φόρτωση λιγνίτη και προωθητή για τη διάστρωση του αποτιθέμενου λιγνίτη. Ομοίως, θα πρέπει να εξασφαλίσει για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου φόρτωση, μεταφορά, απόθεση και διάστρωση 2,55 x 106 τόνων λιγνίτη από το bunker του Ορυχείου Μαυροπηγής προς τα δάπεδα του νέου bunker Πτολεμαΐδας V, τουλάχιστον 30 τετραξονικά φορτηγά ΔΧ με μηχανικά συρόμενο σκέπαστρο, φορτωτή για φόρτωση λιγνίτη και προωθητή για τη διάστρωση του αποτιθέμενου λιγνίτη.