Πράσινο τιμολόγιο ρεύματος: Πότε θα ξέρουμε ποιο είναι το φθηνότερο

Πράσινο τιμολόγιο ρεύματος: Πότε θα ξέρουμε ποιο είναι το φθηνότερο
Κυριακή, 17/12/2023 - 08:29

Η ΡΑΑΕΥ έβγαλε σχετική ανακοίνωση δίνονται νέες οδηγίες για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος. Πότε θα ξέρουμε ποιο είναι το φθηνότερο.

Οι αλλαγές με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος βρίσκονται μπροστά μας και οι καταναλωτές ακούν καθημαρινά διάφορες συμβουλές για την επιλογή που πρέπει να κάνουν. Το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος θα είναι υποχρεωτικό για όσους δεν επιλέξουν. Καταρχήν πρέπει να αναφερθεί ότι όλα δείχνουν ότι ο Ιανουάριος θα έχει σχετικά σταθερές τιμές και μικρές διαφοροποιήσεις προς τα κάτω από τον Δεκέμβριο.

Ακόμη και το μπλε τιμολόγιο, που δεσμεύει τις εταιρείες σε μια σταθερή χρέωση και έτσι πάντα είναι το ακριβότερο, προσφέρεται σε σχετικά χαμηλότερες τιμές, εν όψει των εκτιμήσεων για πτώση των τιμών. Όσοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι τιμές ενέργειας θα πέσουν και δεν θέλουν να δεσμευτούν σε μια τιμή σήμερα, θα επιλέξουν ένα από τα κυμαινόμενα τιμολόγια, το κίτρινο ή το πράσινο.

Πότε θα μπορούμε να κάνουν σύγκριση στις τιμές

Η ΡΑΑΕΥ έβγαλε σχετική ανακοίνωση δίνονται νέες οδηγίες για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος.

Οι Οδηγίες και διευκρινίσεις της Ρυθμιστικής Αρχής προσδιορίζουν τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι εταιρείες προμήθειας.

Η ΡΑΑΕΥ θα ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της υπό τη μορφή πίνακα, έως την πέμπτη μέρα κάθε μήνα, την Τελική Τιμή Προμήθειας του Ειδικού πράσινου Τιμολογίου, βάσει των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι προμηθευτές το αργότερο έως και την 1η ημέρα έκαστου μήνα τιμολόγησης και ώρα 23:59.

Η δυνατότητα σύγκρισης με τιμολόγια των οποίων η τιμή διαμορφώνεται μετά τον μήνα κατανάλωσης (κυμαινόμενα - κίτρινα) θα ενεργοποιηθεί από τον μήνα Μάρτιο του 2023.